Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190515

HMS Gladan

Efter en lång, kall och intensiv seglats från Malmö så förtöjde vi i Visbys hamn den 13e Maj. Jag har nog aldrig så snabbt blivit förälskad i en stad så som Visby. Det är som att komma till ett annat land, någon slags blandning av Sverige och en antik kuststad vid adriatiska havet. Staden erbjuder vacker arkitektur och miljö där Historien känns levande med tusenåriga byggnader och ruiner bakom nästan varje hörn. Visby kommer jag definitivt att besöka igen, och även se mer av resten av Gotland som jag bara hört ska vara otroligt vackert och unikt.

Jag skulle även vilja passa på och delge mitt samlade intryck och mina tankar om livet i flottan och till sjöss. Det är med stor glädje som jag nu kan säga att jag sällan känt en sådan övertygelse och känsla av att ha hamnat rätt i livet, här i den svenska Kungliga flottan. De traditioner och den känslan av kamratskap har jag aldrig upplevt och är något jag kommit att uppskatta och värdesätta väldigt högt, inte minst efter min tid här på HMS Gladan. Ett otroligt vackert fartyg och det första tvåmastade segelfartyg som jag seglat. Utöver det så är även HMS Gladan mitt första örlogsfartyg som jag seglat och tjänstgjort på, vilket för mig är en stor ära. Det har fått mig att än mer se fram emot min officersexamen och att få komma ut och arbeta som officer på ett örlogsfartyg, och får jag även chansen att bli en del av antingen Gladans eller Falkens besättning kommer jag att ta den.

Slutligen vill jag bara säga att jag ser fram emot den resterande tiden här ombord fram tills att vi lägger till vid Vasamuseet i Stockholm, men också inför Astronaven vi kommer genomföra under vårt sista år på officershögskolan. Även fast det tidvisst varit tröttsamt, blött och kallt så har detta varit en fantastisk upplevelse tillsammans med mina kadettkollegor, och jag vill därmed tacka hela besättningen som visat på stor kompetens, entusiasm och vilja att lära ut.

 

Bästa hälsningar Emil Ankerst, kadett ur 226. Kursen på MHS Karlberg.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *