Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190516

HMS Gladan

Ohoj

Dygn 10 till sjöss. Efter ett par dagar i Visby kan vi bekräfta att inte bara sjösjuka är ett faktum utan även landsjuka, marken slutar aldrig riktigt att gunga. Nu när vi har satt nord västlig kurs mot stockholm har gungningarna börjat ta ut varandra och livet har återvänt till 4timmars rutinen.

Vi löpte ur visby hamn med 4 knop enbart på HMS Gladans bredfock. Vi har för avsikt att klara hela etappen från Visby till Berga örlogshamn för segel.

Solen gör sitt bästa för att värma våran tillvaro men räcker inte riktigt till fram mot småtimmarna på natten. Efter stoppet i Visby har bing-lådorna fyllts med näring. De historier som skapats under vistelsen i Visby disskuteras flitigt bland elevbesättningen. Hemlängtan börja sagt men säkert göra sig påmind och vi i besättnigen längtar allt mer efter våra nära och kära.

Vi elever har väldigt olika bakgrunder från försvarsmaktens alla olika hörn trotts detta känner vi oss som en besättning som seglat tillsammans under längre tid. Erfarenheter byts och nya skapas.

Nyckel besättningen gör sitt bästa för att hålla oss i fas och hålla utvecklingskurvan så brant som möjligt. Framför oss väntar utmaningen som uppvisning av fartyget, segelsättningen inomskärs samt navigering i trånga och vältrafikerade farleder.

GMY

Kadetterna ur 226 kompaniet

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *