Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190514

HMS Gladan

Idag förtöjde vi äntligen Visby hamn! Samtliga elever har fått möjlighet att tvätta både sig själva och sina kläder iland vilket man förstår lyxen i efter en dryg vecka till sjöss. Dessutom har alla haft möjlighet att kunna handla, njuta av fast mark och den halvan elever som inte går vakt har även fått chansen att släcka törsten med en öl eller två. En mycket välkommen paus på vår resa helt enkelt!

Att äntligen få segla något annat än skolbänk är fantastiskt! Även om vi OP-kadetter har det mycket väl förspänt på skolan är det skönt med ett avbrott i vår vanliga verksamhet. Det är ett bra tillfälle att påminna sig om varför man valt denna karriär. Jag skulle tro att alla ombord anser att det är kollegorna som är det bästa med att jobba i Försvarsmakten. Men för oss sjömän finns det nog alltid också en längtan till havet. Det är något speciellt som gör att vi trots gunget, kylan och sjösjukan ändå söker oss till denna ibland underbara och ibland så krävande arbetsplats.

 

Sknr 426 von Schantz

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *