Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190513

HMS Falken

Godkväll!

Nu sitter jag här med 402 Adelsgård bredvid mig och ska försöka få ihop ett bra inlägg. Jag ska berätta om gårdagens vändning som vi på babordsvakten löste. Vakten började i harmoni och spegelblankt hav, men plötsligt kom ondskans hav fram. Vi på vaktens fria fick order om vändning kl 22.22, jag vill tillägga att vi bara är 4 stycken , men vi fick även hjälp utav glasvsakten.

Nästan alla segel uppe, alla är överallt och hjälptes åt att hala, fira och skota. Vågorna slog över relingen och ibland hade vi vatten upp till knäna. Vi fick en riktig adrenalinkick men vi löste uppgiften. Under en timme av organinerat kaos och riktigt bra ledning av 4e skepparen blev vändningen perfekt.

Nu har vi verkligen fått känna på havet och vindens krafter ute till havs, och sjösjukan är ett minne blott.

Adelsgård vill hälsa till sin dam och sina två fina barn! Även jag hälsar så gott till mina nära och kära där hemma.

Nu ska vi fortsätta våra uppgifter ombord så är vi snart hemma igen.

Med vänlig hälsning

421 Luckman

 

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

4 kommentarer

 • Toppsgasten Fyhr 14 maj 2019 11:01

  Hej besättningen!

  Hoppas seglingen flyter på bra och att de flesta är fria från att stå tvärs om det aktra däckshuset.

  Jag har en fråga som jag även ställde till FC Falk när vi närmade oss Vigo; kommer Falken stanna förbi i Malmö så man kan visa upp henne?

  • Linus Grann Toppsgasten Fyhr 15 maj 2019 05:03

   Inte på vägen upp nu, men kanske i sommar. En mer detaljerad sailplan för sommarens segling kommer upp inom kort!

 • Ida, Linnea och Isabell 14 maj 2019 21:10

  Adelsgårds familj hälsar tillbaka att vi saknar dej massor och längtar tills du kommer hem!❤️ Hoppas ni har det bra och tar massa kort att visa sen! Linnea hälsade här innan att du missade rabarberpajen och premiären i cykelvagnen Vi älskar dej!❤️

 • Ida, Linnea och Isabell 14 maj 2019 21:17

  Adelsgårds familj hälsar att vi saknar dej massor och längtar tills du kommer hem!<3 Vi har läst vad ni gjort och Linnea vill se kort på delfinerna, så hoppas du tar många kort ;) Linnea hälsade innan också att du missade vår rabarberpaj ;) V älskar dej! <3

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *