Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190514

HMS Falken

God morgon!

Klockan är nu 02:17 här ombord på HMS Falken och vi har precis genomfört vaktbyte och ska nu gå vår natt vakt. Gårdagen bjöd på kyligt väder med vindar på 8-11 m/s men med en sol som sken.

Kryssandet genom engelska kanalen har fortsatt precis som dagarnar innan. För att låta vakthavande besättning och elever få lite längre vila så har fartygschefen, fartygsläkaren och maskintjänstchefen tagit över hundvakten som är ett vaktpass från kl 0000 till 0400. Så på eftermiddagen fick vi order om att bärga seglen (alltså ta ner seglen) för att vi skulle kunna gå för motor under natten med den reducerade men högt kvalificerade vakten. Så nu ligger vi och trycker fram i 4-5 knop i motvind och motströmmar genom Engelska kanalen. Havet fortsätter att erbjuda vågor och vind för att göra livet ombord lite mer intressant. Vi hoppas på att denna nya dag kommer att bjuda på akterliga vindar, mer värme och solsken.

Med detta hälsar jag er en trevlig dag!

Med vänliga hälsningar

Elev 301 Brodin och lite brasstillägg

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Linnea 15 maj 2019 12:05

    Lucas, använd solkräm!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *