Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 180423

Jacob Nelander Fagerberg

Kl. 02:55 23/4
Jag tror jag aldrig mått så illa jag gjorde mitt första dygn på Gladan. Dom första två dygnen var nästan olidliga. När man blir sjösjuk vill man bara krypa ihop i ett hörn och upphöra att existera men det är viktigt att inte göra det. Det kändes lite bättre för var dag som gick och i samband med det började jag ta mer initiativ till att jobba vilket gjorde att jag inte tänkte på att jag mådde illa. Allteftersom fler och fler i kvarteret blev piggare så kunde vi jobba mer som ett team, t.ex. gick vi från att begära mer tid för diskning och ändå inte bli klara, till att vara helt klara med 20 minuter till godo.
Seglatsen har bjudit på många naturupplevelser allt från gråsuggor stora som en tumme till delfiner och havssköldpaddor. Första morgonen efter att jag tillfrisknat och stod vid rodret såg jag mitt första delfinstim. Delfinerna hängde efter oss ett tag och hoppade efter fartyget och i vanlig ordning hade jag inte tagit med mig kameran upp på morgonen, så jag får nöja mig med upplevelse och de mentala bilderna. Framförallt är jag nog stolt över mina kamrater som trots sjösjukan har gjort sitt bästa och som har tagit hand om sig själva, ätit, druckit, och sett till att hålla sig i arbete. Just nu har jag paus i min vakt och sitter i navigationshytten i aktra däckshuset för att skriva detta. Efter ankringen utanför Vigo vid lunchtid idag så hoppas jag att vi får lite tid över till bad. Ha det gott!
//Blom

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *