Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 180423

Jacob Nelander Fagerberg

God kväll alla där hemma! Just nu sitter vi på trossbotten där vi sover och skriver vårt resebrev innan vi går och lägger oss. Vi har idag kommit fram till Vigo.  Vi har ankrat i Vigobukten så länge eftersom vi kom fram för tidigt.

Ingen är illamående längre, vilket är otroligt skönt! Synd bara att det tog en vecka tills det hände. Nu kan man uppskatta hela äventyret till fullo.

Det var väldigt fint väder idag. Soligt och varmt, definitivt badväder, synd att det däremot bara är 12 grader i vattnet …

Eftersom vi går en sjömanskurs så har vi lektioner också, och på onsdag har vi vår examination.  Vi rör oss ingenstans för tillfället och därför har vi inget att göra uppe på däck annat än att ha lektioner eller plugga på det vi lärt oss under denna härliga vecka av gungande och solsken!

Efter de senaste dagarnas stormande så är ankringen en skön paus. Att vi kom fram 3 dagar tidigare än väntat är bara bevis på att det blåst ordentligt.  Imorgon kommer vi fortsätta med studier och förhoppningsvis bli klara med våra elevtampar som ska vara klara på onsdag, vi kommer även ha alla examinationer som låter oss säga att vi är fullfjädrade sjömän.

 

Jag mår bra och är tillbaka på fredag, hälsa Siri! // 103 Theodor Sahlstén

Jag har väldigt kul och jag har skrattat mycket . Tack och hej, hoppas ni har det bra! Kram Eden // 301 Pihl

Jag var tyvärr en av de som mådde illa hela första veckan så det var inte alls kul. Nu mår jag mycket bättre och kan uppleva resan som jag hade förväntat mig från början.  Jag tänker också på er där hemma! Hade mycket hemlängtan när jag mådde så dåligt. Jag är väldigt tacksam att jag fick chansen att göra denna segling ändå! En fantastisk upplevelse med mycket vacker utsikt! Nu ska jag passa på att sova så mycket jag kan eftersom jag inte har någon vakt i natt. God natt till alla där hemma! Puss och kram! // 331 Ellinor Lehnert

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *