På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 140130

gladanochfalken

Hej alla hemma i kylan!

Nu är vi äntligen på Bahamas efter mycket arbete och slit med seglen och alla förberedelser. Men till slut blev det ett lyckat resultat som gjorde att vi var ganska stolta när vi kom in på hamnen. Beskrivningen av staden kan inte vara annat än underbart, fina stränder, många butiker och pratglada människor.  Vi har även tagit till oss chansen att besöka ”Paradise Island” där Atlantic Beach finns. Med enkla ord kan man saga att det finns väldigt fina stränder med massa fina korallrev och kristall klart vatten där man kan se botten på ca 10 meters djup. Värmen är hög, runt 30 grader. Idag har det nästan varit permission hela dagen och den tillbringades på stranden, mestadels. Igår kväll hade vi en trevlig mottagning där många olika intressanta människor kom på besök, dels från USA, Kina och även svenska. Det var en väldigt lyckad kväll med mycket prat och goda ratter. Hamnen vi ligger i, har flera stora lyx kryssare och military båtar. Vilket gör att väldigt många turister kommer och tittar på vår båt, då vi prata mycket och berätta om vår segling. Dem är väldigt imponerade av det som vi gör, och alla upplevelser vi varit med om, det känns roligt att höra. Nu ska vi dra och äta, så ni får ha det så bra tills vi hörs igen.

Ha det bra allihopa! Nu är det inte långt kvar tills vi ses, Så håll ut... / Mikael Zhuk & Emil Magaard

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

6 kommentarer

  • Bo Lohmin 30 januari 2014 17:13

    Tack för ännu ett trevligt resebrev! Förstår att ni njuter av värmen och omgivningen. Kan även förstå att ni känner er stolta över att bli uppmärksammade i hamn! HMS Gladan är ju en svensk "skönhet" som ni kan vara stolta över att få segla i dessa farvatten!

    Nu önskar jag er en fin seglats till Key West! Ha det bra! Kram på er alla!

    Vinterhälsningar från Vittsjö / gm Bosse

  • Henrik Magaard 30 januari 2014 18:42

    Bahamas..... Skide godt Emil!!

    Skulle der ligge et banan skib på Bahamas som vil ta en ung ubefaren matros, så tag chancen!

    Blir´ godt at se dig igen. Vi snupper en hotdog i kbh når du kommer hjem, så å jeg høre om alt det det du har oplevet.

  • Ulrika Armstrong 30 januari 2014 19:34

    Hej!
    Äntligen ett nytt inlägg! man kollar ju varje dag flera gånger om dagen.Det är riktigt spännande att hänga med på vad ni får uppleva och vad ni får göra.Nu är det inte så lång tid kvar innan ni kommer hem! Kommer nog kännas konstigt för er och säkert ha blandade känslor..Hampus, min älskade son! Jag har lyckats få se en bild på dig tagen då du skrubbar däck,du ser äldre ut;)Jag är så stolt att du får uppleva detta och att du klarar detta äventyr med bravur!Förbered dig på ett vackert vinter landskap när du kommer hem och en familj som inte kan vänta knappt att krama om dig! Njut och Hav det gott! vi ses snart / Mamma

  • Maria Lundeberg 30 januari 2014 22:33

    Yo! Tänk vad ni har lärt er på dessa veckor som ni har varit iväg. Att möta alla dessa olika människor från olika delar av världen och känna sig stolt över vad man har presterat och få beröm för det, måste ju kännas helt underbart! Härligt tjejer och killar! Viktor det var underbart att prata med dig igår! Härligt att höra att allt är bra och att du har det varmt och skönt. Älskar dig PussoKram/mamma

  • LiselottKirchberg 31 januari 2014 01:25

    Oj det låter Fantastiskt!! Vilka kämpar Ni är. Skönt med värmen o fint vatten o lyx o flärd. Njut!! Nils vi längtar som sagt men ha det Bäst! Ta riktigt många fina bilder för det vill vi se. Kramen Mamma Walter o Micke

  • Elin Jacobsson 31 januari 2014 16:06

    Hej Micke, det var jätteskönt att höra av dig igår, även ifall appen laggade mer än Skype brukar göra!
    Jag saknar dig jättemycket och börjar räkna ner dagarna tills du kommer hem, vill krama dig mest av allt nu!
    Bamsekram// Elin

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *