På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120302

gladanochfalken

Resebrev 120302

Den dagen dom lämna oss…

Alla vaknade och allt var som vanligt, vi åt frukost och diskade. Sen så var det dags för att göra den vanliga morgon städningen. Sen efter att tag så komma alla på vi saknar ju några sköna gubbar saknades. 4:O och 5:O hade ju lämnat oss tidigare den morgonen så alla var lite nere, men det löser sig för att 5:O sa att man kan hålla kontakt på facebook!

Dagen innan så trillade Norberg ner för lejden och slog sig lite lätt men det blev bara tre stygn i fingret.

Vet ni vem det var som sydde ?? Jo det var Norbergs idol, ingen mindre än 2:O !!

Han fick även ett stort skrubbsår på ryggen men han sladder runt som vanligt ändå. Han är lite arg också för att han inte kan duscha.

Sorgen är som sagt stor efter 4:o och 5:os avsked men vi gör det bästa av situation genom att spendera dagen på stan eller ja McDonalds eller kollandes på film ombord. Lukten av snus har nu försvunnit och ersätts av fotsvett.

Vi alla vilar upp oss inför den spännande dagen som nalkas, imorgon ska vi ha en dag full av förtöjningsövningar, vilket vi alla ser i fram emot. Vi på babord har vakt så vi står ståtligt i par vid landgången för att skydda Sveriges stolthet HMS Gladan, en ärofylld uppgift som enbart kan fullbordas perfekt av elever från Strömstads Gymnasium.

Från oss alla till er alla, skepp ohoj!

 303 Fredrik Kvist

426 David Dunér Mazola

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Lena Dunér 3 mars 2012 19:51

    Hej
    Håller med övriga som kommenterat Era resebrev att det är jätte kul och intressant att följa Er. Det låter som Ni har många fina upplevelser och lär Er mycket om både det ena och det andra. I Sverige försöker våren försiktigt göra entré och på västkusten är snön helt borta. Ha det bara bäst så här sista veckan. Speciellt många kramar till Jakob, David och Caroline.
    Lena

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *