På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120228

gladanochfalken

Position: 28º 02,7’ N 016º 43,3’ W

Hej du glade!

Just nu befinner vi oss ännu en gång ankrade utanför Los Christianos, Teneriffa, vackra stränder, vilket är skönt för mig och Jacob som kan vila våra armar efter en hel dags klättrande.

Dagen har varit händelserik då vi började med att med hjälp av endast segel och ankare ta oss ut från La Gomeras kaj, och denna manöver krävde mycket fysiskt arbete och precision.

Dagen bjöd senare på friska vindar och fint väder, men också mycket arbete då vi gick för mycket segel.

Men vi fick betalning för mödan då kockarna satte fram glassar till alle mans kaffe, för oss snabba ( Maria & Jacob ) blev det två glassar.

Senare på dagen tyckte befälen att en segelexercis skulle sitta fint, men våran kära jagare (främsta seglet) kände för att haverera, då dess ena vajer gick av. Det löste sig dock och seglet var snabbt nere och allt var frid och fröjd.

Dock så blev det inte mycket mer av segelexercisen och vi seglade lugnt och stilla ett tag och sedan bärgade vi alla segel efter hand.

Imorgon ska vi ännu en gång sätta segel och bege oss mot Santa Cruz de Teneriffe, där vi ska njuta av permission.

Men först en lång natts sömn som jag tror Jacob kommer uppskatta då han sitter och somnar från och till här bredvid mig i skrivande stund.

Ha det bra där hemma, ses om 11 eller 12 dagar…

232 Jacob Eriksson

242 Maria Olsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Katarina 29 februari 2012 16:21

    Äntligen får man se att de är lite slit också:) så ni inte bara ligger i solen och blir uttråkade:) Otroligt kul att läsa era brev trots att man inte förstår så mycket om allt tyg ni drar o sliter med;)

    Å är de bara mammor som läser på denna sida?:)

    Häsa Kevin från morsan

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *