På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120303

gladanochfalken

Position: Santa Cruz de Tenerif.

Hej!

Idag har varit en lugn dag med lite att göra och mycket att lyssna på. Mycket lektioner både teoretiska samt praktiska, vi har fått kasta kasttåg, lärt oss knopar och gått igenom namn på olika segelmetoder med självaste chefen. De tråkiga som hänt är väl att många har blivit sjuka ombord just idag men inte vi för att vi är awesome. Det bästa med dagen är att vi i babords vakt har permission nu och kan istället för att stå vakt, SOFTA och glida runt i staden.

Imorgon då det blir vår sista segling och målet är Las Palmas där vi ska vänta tills den 10 då vi förhoppningsvis får åka hem. Men med tanke på att Norwegian som vi ska flyga med har planerat att börja strejka den 9 så bådar det inte gott. Men det kan ju fortfarande hända mycket på en vecka så man för väl hoppas på det bästa och man får väl njuta av solskenet så länge.

Men hoppas alla nära å kära har det så kul hemma i snöiga, blöta och kalla Sverige.

Hälsningar:

424 Kevin Sjögren Reis

422 Daniel Hansson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *