Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120227

robinivarsson

Resebrev 2012-02-27

Position: San Sebastian , La Gomera.

Inatt somnade vi med vetskapen om att kvarglömda båtmössor blir infrysta i en flaska vatten och vaknade till den särpräglade doften av tåbira och manssvett. Vi har legat och knappt tagit oss någon stans i en knop hela natten. Vi fick besök av sjöodjuret, eller vad vi tror är en muterad delfin. Det sägs att runt La Gomera finns det delfiner som är dubbelt så stora som alla de andra vi sett. Men om det stämmer förblir ett mysterium.

När vi hade förberett hela skeppet för att lägga till kaj på babord sidan och vi backat in till kaj, så väntade riktigt mycket mat. Det blev pasta carbonara. När vi precis ätit upp alltihopa så fick vi en glad nyhet, 12:30 samling i divisioner med fyskläder på. Alla var förväntansfulla och spyfärdiga av tanken men Oskar var fortfarande vid gott mod till fyspasset. Vi delade in oss i tre grupper. Promenadgruppen tog en sight seeing och kollade in staden. Mellangruppen var för de som inte var sugna på coreträning. Sist men inte minst en grupp för dem som var sugna på att ta ut sig maximalt. Det sista lät bäst så det fick det bli. Ingen spydde. Sprang en liten bit intervall och körde core pass på den svarta stranden. Sprang tillbaka till båten och fortsatte med flera underbara magträningsövningar. Därefter så blev det en för lång dusch i land, vilket resulterade i en missad uppställning. Men en gång är väl fortfarande ingen gång?

Vi var ganska oroliga över att inte få någon permission för detta men det gick vägen ändå. Så ikväll blir det nog inte mycket sömn för Styrbordsvakten, sko- och väskaffärer står på schemat.

Skepp o hoj!

Karolin Antonsson 123

Sara Labori 331

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • NILS ERIK NELANDER 29 februari 2012 01:44

    Jag bor i Los Cristianos, strax ovanför Las Vistasstranden, där ni ankrade i söndags och ikväll tisdag, när ni hade kämpat tillbaka från La Gomera.
    Jag har tagit en serie bilder av Gladan, är ni intresserade av att jag sänder dem till er, i så fall till vilken adress?
    mvh
    Nils Erik

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *