På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120222

gladanochfalken

Resebrev                                                         2012-02-22

Puerto del Rosario, Fuerteventura

Hej hopp alla där hemma! Idag så har det varit en mycket härlig dag som inkluderat en guidad busstur runt ön där vi har fått se en getostfabrik och lärt oss lite om öns historia. Alla tyckte att det var mycket skönt med en dag med lite nya miljöer istället för bara vatten. Man kan lugnt säga att alla var ganska så utslagna efter tre dygn till sjöss med dålig sömn för det var en hel del som somnade ganska rejält på bussen.

På eftermiddagen så var det frivillig utbildning i hantering av de två skeppsbåtarna där man framförallt lärde sig hur man manövrerade ribben vilken var skoj! Men eftermiddagens höjdpunkt var ändå när Brassen (66 år) blev tagen av polisen för att åka rullskridskor och sådana händelser är väl alltid lite komiska. Annars så har det väl inte varit så väldigt spännande.

141 Emil Hammersland

101 Jakob Dunér Mazolaqi

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • roger Gustafsson 8 maj 2012 22:36

    Jag blir lika glad varge gång jag hör något om Glagan .Var själv ombord sommsren 58
    härlig tid

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *