Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120218

robinivarsson

Utanför Las Palmas                                                                                                  2012-02-18

Resebrev

Hej alla i vinterland! Här nere är det 25 grader C och strålande solsken med några moln på himmelen. I natt låg vi för ankar ungefär 200 m utanför hamnen i Las Palmas vilket betydde att vi inte kunde ta oss iland köpa lite gotte. Började med lite trevlig musik på morgonen 06.30 då det var dags för frukost. Efter det vart det städning av båten i vanlig ordning. Därefter 1 timmes egen pluggning på tamparna, om vi nu inte skulle kunna dessa blir det ingen permission när vi når nästa hamn. Efter det vart det miljötänk genom projektet ”GrönFlagg”. Där vi fick se på film och prata om hur vi värnar miljön. Medan vi hade grönflag hade den andra halvan av eleverna däckbåtsutbildning. Efter lunchen som innehöll ris och curry kyckling, bytte vi sysslor så då hade vi däckbåtsutbildning. Där ingick det rodd enligt kommandon och hur vi tog ombord roddbåten och ribbåten. Därefter vart det middag som innehöll fläskfilé med mögelost fyllning och potatis till. Sedan lättade vi ankar för kurs mot Puerto del Rosario som ligger på Fuerteventura. Vi beräknas vara framme på Tisdag klockan 10.00. Nu väntar vi på vaktbyte som sker 20.00 och efter det blir det fyra timmars sömn efter det är det dags att börja jobba igen.

David Granqvist och Johan Bylin.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *