Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120221

robinivarsson

Resebrev                                                                                              2012-02-21

Tjaa ! 😀

Vi rapporterar live från Puerto Del Rosario, Fuerteventura. Vi lättade ankar i lördags och har nu i tre dagar kryssat upp mot vårt nuvarande läge. Vi seglade så snabbt att vi egentligen skulle anlänt en dag tidigare än beräknat så vi passade på att använda den extra dagen till segla upp mot sundet mellan fuerteventura och lansarote.  Tvåorna har för första gången kännt på hur det är att gå 4-timmars pass ochh allt vad det innebär för sömnen och orken. Igår blåste det upp lite och fick en go lutning på skeppet och en handfull sjösjuka. Vi ska nu få våran första permission, alltså första gången vi får lämna båten sen vi kom ner den 14:e feb, och vi kan glädjande meddela att alla klarat tampprovet och får delta. Maten har vart god och vi njuter fortfarande av sol och värme, bamse 50 räddar våra brända ansikten igen. vi saknar det lugna tempot i skolan och försöker att hänga fast vid att folk i Sverige plågas i kylan för att orka genom nattpassen

Nu ska vi dra ut på stan, ha de gött önskar:

131 Larsson

311 Norberg

321 Karlsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Anki Karlsson 22 februari 2012 17:06

    roligt att det går bra för er hoppas att det inte var du Nicklas.K. som var sjösjuk.
    Kramar från oss här hemma

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *