På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120120

gladanochfalken

Fredagen den 20 januari 2012

Nu ligger vi till ankars precis utanför Las Palmas och hör från staden hur spanjorerna festar långt in på natten. Idag började vi dagen med rengöring både under och över däck. Sedan var det dags för utbildning i bland annat knopar, sjötermer och tampar vilket vi höll på med tills klockan var 15.30 då det var dags för losskastning. Imorgon sätter vi segel och drar iväg på riktigt och sätter kurs mot Fuerteventura där vi med rätt väderförhållanden beräknas vara framme på tisdag.

Mixen av både erfarna elever och nybörjare fungerar alldeles utmärkt och alla är pigga på ny kunskap men dock tar det ett par dagar innan man vänjer sig och kommer in i de nya rutinerna. Våra tre mycket duktiga kockar ombord lagar väldigt god mat och vi märker redan nu att skolmaten kommer att bli en besvikelse när vi kommer hem. Det ser helt enkelt ut att bli tre sjukt härliga veckor vi har framför oss.

Skepp O’hoj!

103 Roslund och 323 Mattisson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *