På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120121

gladanochfalken

Position: mellan Grand Canaria och Fuertaventura, Kurs NV, Fart 3 kn.

 Hej där hemma!

Vi har nu seglat i två dagar mot Fuertaventura som vi skall komma till på Tisdag. Vi lättade ankar igår och satte seglen mot Lanzarote som vi enligt planerna tänker runda för att komma till Fuertaventura. En hel del folk har upplevt sjösjuka, vissa till och med så att de har kräks, men jobbar på flitigt ändå. Själv har även jag upplevt sjösjuka men väldigt lite.

Igår så hade vi segelexercis på våra stationer, efter att vi hissat storseglet, skonerten, stagfocken och klyvaren, som sedan dess varit uppe.

 

Fenix Andersson

Nr 331 förtoppsgast

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Per Tedin 2 februari 2012 08:20

    Young man, Andersson

    Nu vet även du hur sjöhjälten Horatio Hornblower (och även din pappas farmors far, sjökapten William Nilsson) mådde på inledningen av varje resa, innan de fått sina sjöben tillbaka.

    Jag kan bli avundsjuk för mindre!

    //Per

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *