På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120122

gladanochfalken

Position: mellan Grand Canaria och Fuertaventura, Kurs O, Fart 3,5 kn.

 Hej!

Just nu står 224 Köhler och 242 Ekman som loggaster tidigt på morgonen. Klockan är 05:43, det är becksvart med en stjärnklar himmel. De senaste dagarna har bestått av mycket jobb på grund av seglingens vaktsystem, men vi har även haft lektioner angående tampar och knopslagning. Både Köhler och Ekman upplever seglingen som påfrestande men upplever samtidigt en glad och pigg stämning ombord ändå. Under dagen som följer ska vi passera ett sund mellan Lanzarote och Fuerteventura. Där ska vi vid ett senare tillfälle även lägga till och stanna i två dagar och en av de dagarna så kommer vi få permission. Men för att få permission så måste vi klara tampprovet som vi kommer att ha idag, vi måste klara 8 av 10 tampar för att bli godkända. Alla ombord har pluggat mycket på tamparna under ledig tid så det ska nog inte vara några problem att klara provet. Vi kommer även att ha en knoptävling senare under resans gång och den ser många fram emot. Detta för att det har utlovats ett pris från markan.

 

// 224 Köhler och 242 Ekman

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *