På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 230219 nr 1/2

HMS Falken

God kväll!

Det är söndag den 19 februari och vi börjar närma oss slutet av vårat seglingsäventyr. Vi har nyligen lämnat Santa Cruz de La Palma och vi ska nu ta oss vidare för att senare idag för första gången ankra.

Jag upplever att vi elever verkligen har börjat komma in i det här livet nu. Det är inte längre många som blir sjösjuka och jag tycker att varje förtöjning går bättre och bättre. Vindarna och havet är just nu rätt så snällt och det kommer det antagligen att fortsätta vara så tills vi ankrar.

Hos eleverna har vi lyckats hålla en bra stämning även fast många av oss blir testade mer fysiskt och mentalt än vi är vana med. Det finns såklart lite hemlängtan bland eleverna eller alla fall hos mig men jag tror att de flesta av oss kommer att sakna detta ställe och denna upplevelse när vi väl är tillbaka i Sverige.

Om jag måste välja något som har varit bäst med den här resan är det ett svårt val men en av de bästa sakerna är maten. Kockarna lyckas alltid servera oss en bra måltid och idag fick vi även efterrätt. Det har även varit väldigt kul att få uppleva ett nytt land och nya städer när vi har permission emellan förtöjningar. Permissionen gör hela resan lite lättare då man får man får ha kul med sina vänner och ett tag komma iväg från vad ibland kan upplevas som väldigt hårt jobb.

Det är dock såklart inte bara det som är nöjen jag kommer att ta med mig från denna resa utan även allting vi har lärt oss om hur det är att segla och att det krävs mycket samarbete för att segla en sån här stor segelbåt.

Med väldigt vänliga hälsningar 331 Thunvik

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *