På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 230219 nr 2/2

HMS Falken

Hej,

Det är den 17 februari 2023, vi kom fram till Tenerife, Santa Cruz. Idag följde vi det vanliga schemat inom förtöjning vid kaj med frukost och rengöring på förmiddagen och permission på eftermiddagen. Permissionen spenderas en fredag då det var en karneval i staden. Karnevalen gick upp på att klä ut sig och njuta av kvällen med dricka och musik. Festen pågick hela natten och även morgonen efter. Elever som var på post efter klockan 00 kunde höra och se festen från däck vilket gjorde vaktpassen trevligare och livligare.

Permissionen slutade 22:00 som den brukar men nästa dag fick vi chansen för en ytterligare permission på grund av att den nya fjärde skepparens flyg var försenad. Permissionen pågick i ungefär 2 till 3 timmar där eleverna spenderade sin tid i staden eller stranden. Den 19 februari kom HMS Falken att ankras syd om Gran Canarias men det kan ske ändringar på grund av vädret. Ytterligare information kommer i nästa resebrev.

Vänliga hälsningar elev 301 MS

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *