På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 230212

HMS Falken

Hej mitt namn är Lagerström

Den senaste veckan har varit en bergochdalbana. Förväntningar krossades för att sedan återfödas och överträffas, från att ligga i fosterställning i ett helt dygn med magsyra i mungipan och flickvännens (och mamma Lovisas) famn i tankarna till att päsa på däck med en värme svenska sommaren bara kan drömma om. När vi tredje dagen börjar skymta La palma blir jag inte fylld av samma glädje som jag föreställt mig, mina ben hade vant sig vid Falkens rytmiska gungande och nu var land mer okänt än hav. När jag hoppar i kaj för att förankra båten flippas känslan om som en pannkaka hos Pippi Långstrump, mina ben skriker ”äntligen land!”

När vi lagt till vid kajen i Santa Cruz, ätit av den fantastiska lax våra kockar lagat och skrubbat däck en sista omgång fick vi hoppa i land. På ett ögonblick gick resan från hårt sommarjobb till en första utomlandsresa med sina bästa vänner. Friheten, värmen och den vackra miljön La palma hade att erbjuda fyllde vartenda krav en människa möjligen skulle kunna ha. Vi solar, badar, shoppar och pratar halvdann engelska med de lokala karnivalfirarna för att sedan röra oss tillbaka till vårat nyblivna hem, Falken.

Jag önskar alla våra aktivt uppdaterande föräldrar som läser denna blogg en trevlig kväll med hälsningen att era barn är i goda händer!

Vill även hälsa till min kära flickvän Ronja, familjen, farmor Kerstin och mormor Anki att jag trotts det vi får uppleva här alltid har er i tankarna!

103 Malte Lagerström

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Elin 22 februari 2023 23:23

    Va kul o läsa!❤️☺️
    Vilket äventyr. Det verkar vara en bra blandning mellan jobb,utbildning o lite semester med polarna i solen!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *