På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 230109

HMS Falken

God kväll!

Klockan är 01.58 och i min väntan på att gå upp i masten som utkik skriver jag detta, det har varit tuffa dagar för många utav oss gymnasieelever med mycket sjösjuka. Många utav oss har äntligen kommit till fots med allt gungande efter våran tredje dag ute till havs sedan vi lämnade kajen i Las palmas.

Just nu befinner vi oss utanför Tenerife och har inte kommit särskilt långt dom senaste timmarna.

Under dessa dagar sedan vi kastade loss  har det varit mycket information och begrepp att ta in och svårt för många utav oss att smälta. Vi har fått lära oss om hur vaktskiften går till  och vad vi ska göra under dom olika posterna. Många utav oss har äntligen kommit in i dessa rutiner, vilket känns bra.

Under torsdagens för och -eftermiddag har vädret givit oss mycket regn men med behaglig temperatur i luften. Vilket har gjort att vi gymnasieelever har fått lektion i knopar nere på trossbotten. Men våran största lärdom för de flesta har varit att få i sig mycket mat och vatten även fast man är sjösjuk.

Jag hoppas att det kommer bättre dagar för mina kamrater och ett hopp om bättre väder. Jag önskar er en trevlig dag

131.Rosén

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *