På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 230124

HMS Falken

God morgon!

Klockan är nu 03.16 och i väntan på att för sista gången gå på som rorgängare för denna seglats får man sitta inne i värmen och skriva ett av de sista breven för denna resa. Under gårdagen ankrade vi utanför Arguineguin för en trevlig eftermiddag i solen med allemans bad och glassfika innan vi lättade ankar igen efter middagen för att ta oss den sista biten tillbaka till Las Palmas.

För många av oss gymnasieelever är detta vår andra seglats och man har äntligen börjat fatta hur allt går till. Majoriteten av ens första seglats gick för många åt att bråka med envis sjösjuka och lista ut hur man ska få ihop skepparnas alla orders utan att falla överbord. Denna gång är man fortfarande förvirrad över alla orders men har i alla fall fått lite bättre sjöben.

Denna seglats har bjudit på allt möjligt från strålande sol och värme till regn, motvind och översköljande sjö. Bara igår morse blev man översköljd av vågor när man satt på däckshustaket som utkik första timmen för att under den fjärde timmen ha strålande sol och värme.

När vi närmar oss vårt sista mål för denna resa är det både trevligt att man ska få sova en hel natt utan vakt men även sorgligt då detta har varit en fantastisk besättning att segla med. Men om jag lärt mig något efter min första segling då jag svor på att aldrig sätta en fot på en båt igen, så lär detta inte bli sista gången.

125, Wollin

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *