På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 230116

HMS Falken

Tjenamoss tomtebloss!

Då är det andra gången man är till sjöss. Jag sa till mig själv att jag aldrig skulle ut på ännu en seglats efter första seglatsen ombord HMS Gladan. Men det visar sig att jag på något vänster har lockats till ett nytt äventyr ombord HMS Falken. Likt den första seglatsen så har man varit sjösjuk, precis som då så kom sjösjukan lika hårt som när en fågel flyger in i ett fönster. Däremot försvann sjösjukan mycket snabbare denna gång och nu mår jag jättebra igen.

Maten är kliggidiklägg tomteskägg, riktigt smarrig mat som jag kommer sakna när jag kommer tillbaka till skolans (för det mesta) dåliga ursäkt för mat…
Än så länge är det som en solsemester och jag lever livet. På tal om solsemester har jag faktiskt blivit solbränd och hoppas på att inte vara blek som ett spöke när jag kommer hem till Sverige, kan ha för höga förhoppningar men man kan alltid hoppas… Nämnde jag att kadetterna och nyckelbesättningen är kungliga? Att ha 3 kvartersvakter istället för 4 kvartersvakter är jättetrevligt, mer sömn än vad man hade kunnat fråga efter samt en del arbete så man kan hålla sig i form och göra något under dagarna.

Har glömt bort allt som pågått under dagens gång men det känns fortfarande mycket trevligt.
Jag orkar inte fixa till styckesindelningar i detta resebrev då jag börjar tröttna på att skriva och komma på fler saker att skriva om.

Tack Bernadottegymnasiet för chansen till dessa upplevelser och tack till eleverna och hela besättningen som gör äventyret kul.

Haj o moss!

323 Mårtensson

Kl 20:00, 2023-01-16.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *