På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 221106

HMS Falken

God morgon från Santa Cruz de Tenerife!

Solen strålar när det är dags att kliva upp efter en timmes extra sovmorgon då det är helgrutin. Dagen startar med frukost därefter städning enligt rutin. Utöver detta hade vi enbart en punkt på schemat idag vilket gjorde oss lite extra motiverade eftersom permission väntade. Lektionen hölls på däck i strålande sol och vi alla försökte trycka in oss under soltaket. En kort koncis lektion i basic grunder navigation med våran 2e officerare var det som gällde, vilket för vissa var som att sparka in öppna dörrar men för andra var helt nytt. 

Höger-vänster-om (beviljad ledighet) sades även idag och huvudmålet för dagen var stranden och ett dopp i havet. Teneriffa är en vulkanö från grunden med en mycket stenig natur. Stränderna som finns är främst klippor eller lavasand. De vita stränder som finns är anlagda och det var precis en sådan strand som vi riktat in oss. Ca 8 km från Santa Cruz ligger San Andrès med en strand där sanden är från Sahara öknen. Längs med hela stranden fanns det beach clubs och solstolar. Här gick det alldeles utmärkt att spendera några timmar. 

Imorgon bär det av ut på världshavet igen och nästa stop har vi redan ”land i sikte”.  Gran Canaria väntar och är bara några sjömil bort. Vi hoppas på bra seglingsväder och en trevlig resa. Hur det går för oss får ni se i nästa resebrev!

Ha det så bra så länge!

Kd Wilma Hallberg 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *