Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 110922

gladanochfalken

Efter en relativt lugn seglats från Halmstad så anlöpte Malmö hamn kl 18:00. Det var en lättnad att komma till kaj för att torka upp kläderna och ladda batterierna eftersom det rengnade hela våran vakt. Vi fick en bra plats centralt i Malmö hamn och efter förtöjningsarbetet bjöds det på en väldigt god middag bestående av tre rätter. Vi fick en nyttig permition så vi gick och inpekterade vad Malmö hade att erbjuda.

Eftersom fartygschefen tyckte om sin besättning så mycket, fick vi en sovmorgon då vi fick gå upp 07:30.

Vi kastade loss fån Malmö kl 09:15 och är nu påväg mot Karlskrona där vi beräknas anlända på fredag förmiddag. Vi fick också äran att städa dem underbara rundhusen så båten blir fin när vi elever ska mönstra av…  Vi åkte under öresundsbron där vi också passade på att ta lite bilder. Nu är vi på gång, med solen i topp och ett glatt humör!
Dags o ladda batterierna, för att ha vakt från 16-18. Sedan från 00- 04 i natt.

Hade bra!

De bästa ljugmännen. / Julia Mattisson, William Eng, Niklas Johansson.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *