På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 110921

gladanochfalken

Precis i denna stund befinner vi oss i sundet mellan Helsingborg och Helsingör. Just nu är vi åtta elever från Törnströmska gymnasiet i Karlskrona och två ifrån Öckerö gymnasium. Vi mönstrade på i mandags förmiddag i Öckerö hamn. Resans är slut på fredag då vi ankomer till Karlskrona, då vi under vägens gång stannat i Halmstad och Malmö.

Första dagen tillbringade vi tid med att gå igenom säkerhetsgenomgång och lasta proviant. Tisdagen var det dags att kasta loss och sätta kurs mot Halmstad. Resan ner blev stökig med mycket vind och en del regn. Många var sjösjuka men efter fyra timmars längre resa än plannerad var vi frame. Uppehållet i Halmstad blev mycket kort vi var redan iväg innan 8 i morse. Idag är vädret på vår sida så det ser ut som vi kommer anlända till Malmö vid 18 tiden.

Under dagarna ombord har vi vaktsystem vi följer och även några lektioner i knopar, sjömanstermer och mer väntas…

Maten har varit god, men tyvärr har en del av det kommit upp igen och blivit mat till fiskarna (pågrund av sjösjuka).

Hälsningar

Jungman Almqvist & Jungman Berglin

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *