Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 201007

HMS Falken

Hallå där gott folk, dags för ännu en lägesrapport ifrån Falken!

I skrivande stund är vi inne på dag 17 av 19 ombord på falken och vi har precis förtöjt efter en förmiddag med segling i Blekinge skärgård.

När jag mönstrade ombord falken så kändes det väldigt överväldigande med vad allt hette, vad alla tampar gjorde och vad alla termer betyder. Nu när vi är inne på vår tredje vecka så kan jag säkert säga att så fortfarande är fallet. Utöver detta så har jag har även insett hur lite jag behöver klättra för att min höjdskräck ska göra sig starkt påmind.

Men vi har även hunnit med mycket positivt, denna vecka har t.ex involverat Carbonara, wallenbergare och pasta med chorizo ombord. Utöver det så har jag även insett att jag fortfarande föredrar bryggsegling från Juni till Augusti framför segling i Svenskt vatten under Oktober månad.

Sen får man ju inte glömma bort att flika in (och kamma hem lite pluspoäng) vilken tur vi har att vi har haft Gladans besättning med oss ombord på Falken, som både hjälper och utbildar oss på vägen. Och inte bara på det tidigare nämnda utan även att våga ta för oss mer, att kliva fram i olika situationer, att leda varandra och att våga tänka efter, ifrågasätta vad vi gör och varför vi gör det.

 

Så tack för dessa veckorna ombord, och tack för mig!
// SOU20

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *