På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190804

HMS Falken

En vecka fylld av utmaningar, äventyr och lärdomar är nu till ända. Gårdagen bjöd på skräpplockning med efterföljande analys av skräpets inverkan på natur och marin miljö. Därefter följde kurspass där både patrullerna (alltså kvarteren, på scoutspråk) och scouterna individuellt skulle utforma en handlingsplan för hur de kan bidra till att lösa ett av de globala målen efter kursens slut. Kvällen bjöd på ett ljusspår och ett stämningsfullt lägerbål på samma tema, tillsammans med delar av HMS Falkens besättning. Vi avslutade idag med att scouterna ceremoniellt fick överlämna rekommendationer till Fartygschefen och Sekonden kring hur besättningen kan utveckla hållbarhetsarbetet ombord på HMS Falken. Scouterna har nu åkt hem och vi ledare har påbörjat vårt utvärderingsarbete. Det har varit lika utmanande som det varit utvecklande och inspirerande att bedriva kursverksamhet ombord på en Skonert. Vi tar med oss många insikter om vad scouterna har bidragit med i diskussioner och övningar kring hållbar utveckling. Vidare har vi under hela veckan utbytt erfarenheter och reflekterat kring vårt personliga ledarskap tillsammans med Försvarsmakten, och på det stora hela är organisationerna imponerade av varandra. Denna utbildning har varit en del av ett större samarbete mellan Scouternas folkhögskola och Försvarsmakten under åren 2017-2020. Utbildningen gavs i 70-årspresent till H.M. Konungen med målet att engagera unga och utbilda framtida ledare i hållbart ledarskap för en bättre värld. Totalt ska fyra utbildningar genomföras antingen i fjällmiljö eller till havs. Årets upplaga har som bekant hållits ombord på HMS Falken. Kursteamet tackar HMS Falkens besättning för deras engagemang och flexibilitet under den här fantastiska kursveckan.

På återseende! Scouthälsningar, Matilda, Erik, Erica och Gillis Kursteamet Leda för en hållbar värld 2019

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *