Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181216

Linus Grann

Tjena, 325 Kärrman och 402 Hilding här!

Nämen gissa vad vi har gjort idag?! Sa du städa så har du rätt. Yey! Så det här med morgonstädning har ju nu blivit en rutin. Skölja däcket, skrubba däcket, skölja däcket och raka däcket.  Om vi nu, när vi kommer hem, går upp tidigt för att städa så behöver ni inte oroa er.

Idag fick babord och de som inte hade vakt i styrbord en tidigare permission än vanligt, då kvällen skulle vara lite speciell.  Vid 09.00 hade vi permission- och vakt uppställning och kort där efter så var halva besättningen i land.

Då vi enbart utforskat Santa Cruz på kvällen så tog vi nu tillfället i akt att utforska i dagsljus. Mat, shopping, bra umgänge och sedan var det dags att bege sig tillbaka.

Väl hemma så började kockarna koka ihop kvällen läckerheter, medans andra tog en vilopaus och bytte om till C2.  Precis som de andra dagarna så var det de sex eleverna från Rönnowska skolan som lagade den fantastiska maten.

När klockan slagit 17.00 satt alla förväntansfulla och väntade på mat. En trerätters meny som bestod av förrätt: fisksoppa med smak av saffran som innehöll lax och torsk och selleri och morot, en  huvudrätt som var oxfilé med korslagda sparris, ugnsbakad morot, bearnaise  och pomme duchesse och till efterätt no baked cheesecake med smak av hallon. Och allt smakade HELT underbart!

Så kort och gott var detta en sjukt lyckad dag. 402 Hilding och alla andra som blev serverade tackar de helgrymma kockarna för kvällen.

Många kramar till alla där hemma och så ses vi om fyra dagar!!

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

3 kommentarer

 • Per-Ola Fyhr 16 december 2018 23:18

  Nu är Er helt fantastiska resa snart över, ingen kan väl sätta sig på planet hem mot kalla Sverige utan att kunna säga att man lärt sig massor om sig själv och säkert ännu mer om sina kamrater. Jag hoppas att ni alla tar dessa erfarenheter med er vidare i era liv och använder dem som utgångspunkter för era vidare val här i livet, varesig flottan eller nån annan del av FM lockar eller ni gör något helt annat val. Kom bara ihåg att gnäll inte leder nånstans, ska man ändra saker som skaver finns bara en person att ändra på det; du själv!

 • Camilla Wallin 16 december 2018 20:18

  Hej 202 Wallin!
  Nu börjar vi sakna dig på riktigt så det är tur att det bara är ett par dagar kvar tills vi ses. Hilda sover i soffan på ditt rum varje natt så hon kommer att bli superglad på onsdag.
  Vi är så glada för din skull att du fått vara med om denna resa två gånger nu.
  Ses på onsdag!
  Många kramar från oss alla!

  Mamma, pappa, John, Felix och så lilla Hilda såklart!

 • Eddy Uppman 16 december 2018 20:05

  Hejhopp i lingonskogen .... duktiga ungdomar ni har som fixar gött käk ....och en 3 rätters osso ....inte illa .... förstod att det gungade lite på väg till Las palmas...mysigt ju ....passa på och njut utav värmen och havet ...snart är ju tyvärr äventyret över .... stora hälsningar ifrån the uppmans.....

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *