Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181214

Linus Grann

Tja tja bloggen!!

 

Det är torsdag kväll och klockan är 21:26. Solen har försvunnit, men inte värmen. Vi sitter just nu ute på däck och har vakt. Detta innebär ett ansvar för fartygets säkerhet och att hon inte ska förstöras på något sätt men också att prata med alla människor som är intresserade av HMS Falken och vad vi gör här. Det är både roligt och trevligt när människor visar intresse och ställer frågor till oss.

Idag har vi haft blå himmel och strålande sol. För att svalka oss fick vi möjligheten att utforska ett fint utomhusbad med ett flertal stora saltvattenpooler på vår permissionstid. Den stekande hettan gav oss ingen vidare julkänsla men vi njute

r extra mycket när vi ser hur vädret är i Sverige.

Vi fick en stor proviantleverans idag och har fyllt upp alla Falkens förråd.

Just nu befinner vi oss i vackra Santa Cruz, Teneriffa. En, enligt oss, mycket behagligare och finare stad än Arrecife. Här finns många affärer, mysiga restauranger och det bästa av allt, vi har väldigt nära till Mc’ donalds!

Imorgon väntar en rolig dag med mycket sol och bad på Siam Park, enligt tripadvisor, det bästa badlandet i världen(crazy!!). Vi ser verkligen fram emot detta och hoppas på en toppendag.

Hoppas ni har det bra i kalla Sverige. Snart kommer tyvärr vi också. Vi skulle vilja passa på att hälsa till familjen Uppman och Grahn. Även en liten hälsning till Anna Tomasson som har en underbar son.

Ha det bra, tack och hej leverpastej! J / 232 Grahn & 426 Uppman

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

7 kommentarer

 • Charlie uppman 14 december 2018 23:34

  Heeej!

  Hoppas ni seglar väldigt lugnt! Ni kan vara lyckliga över en sak och det är vädret! Ta vara på vinter-tiden i Spanien och längta inte hem för här är det alldeles för kallt! Sandie, saknar dig och vi ses på julafton / lillebror!

 • Jon Olle Magnus lundkvist 14 december 2018 23:31

  Hoppas ni har en fantastisk upplevelese! Och alla som bråkar med Bell bråkar med Peter! Ha det så bra min bell! /Jonkoolio

 • Camilla Falkbjer 14 december 2018 16:01

  Nu kan ni även njuta av Zoegas skånerost och pepparkakor
  Njut av solen men ta gärna den med hem till Sverige!
  Och en speciell hälsning till Felicia från fam Falkbjer

 • Elin uppman 14 december 2018 13:22

  Så härligt att höra hur det går för er!
  Har också fått höra hur kul ni har det.
  Men nu saknar jag min lillasyster lite för mycket, så nu längtar vi tills hon kan passa sina pojkar igen! Vår Sandie babybell❤️

 • Gabriella 14 december 2018 11:40

  Skönt och höra att ni har det så bra och vädrets makter med er Ta till vara på detta skithäftiga äventyr för det upplever man once in a lifetime. Alla här hemma saknar dig lilla räkan Sandie baby Bell ❤ Passa nu på att ha riktigt kul dom sista dagarna Skepp o hoj ha det så skoj från Eddy o Klockan

 • Anna Tomasson 14 december 2018 10:10

  Ha nu en fantastisk dag på vattenlandet!
  Grahn och Uppman-tack för dagens första skratt :)
  Tack för hälsning och .....visst har jag! ❤️

 • Eriksson 14 december 2018 09:26

  Hej!
  Kul att se att livet ombord fortsätter som vanlig, även om jag själv är åter på kontoret (Staben).

  Jag hoppas verkligen ni tar med er det ni fått lära under seglingen ut I livet, och möjligen har seglingen fångat ett intresse för flottan och försvaret. Vill med detta tacka alla elever för en härlig tid ombord!

  Ta hand om er/
  Eriksson

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *