Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181217

Linus Grann

God Kväll!

Klockan är nu 01:08 och i eftermiddags så ankra vi utanför hamninloppet till Las Palmas, detta betyder att vi har nu gjort vår sista segling som gick mellan Santa Cruz och Las Palmas. Vi segla på i ungefär 8 knop hela vägen. På grund av hög fart och höga vågor slog sjösjukan till åter igen, detta var dock för sista gången så dem flesta lyckades hålla humöret uppe. Vågorna slog över fören och flera av oss blev rejält blötta.

Som ni kanske har läst i det förra resebrevet så har vi kockelever ombord tillagat en tre rätters middag och är nu i full gång med att förberedda den sista och avslutande middagen. Det är mycket planering och mycket olika förberedelser.  Det är ett litet kök med många olika elever och åsikter så det gäller att samarbeta för att få fram det bästa resultat vi kan.

Vi ska ligga till ankars i natt och hela dagen imorgon, då morgondagen mestadels består av städning och matlagning för oss kockelever. Imorgon ska vi ha sista tre rätters sittningen för elever och besättning på båten.

Vi vill passa på att tacka försvarsmakten samt Falkens besättning för att vi har fått den här möjligheten att ha praktik på Falken, vi har lärt oss mer än vad vi hade kunnat tro, vi har lärt oss mycket i byssan och hur det är att vara kock till sjöss, vi har också lärt oss mycket om hur det är att segla och hur det funkar att jobba i en besättning. Men mest av allt tror jag att man lärt sig mycket om sig själv att hela tiden pusha sig själv och lita på att man kan mer än man tror.

Nu ska vi snart krypa ner till kojs igen efter vårt vaktpass och få en godnatts sömn innan det är det dags för rengöring imorgon.

Ha det bra!   323 Tomasson och 103 Alfredsson

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

 • Jessica Alfredson 17 december 2018 10:06

  Hej där på er alla sjösjuka och tappra sjöfolk!
  Vilken resa och upplevelser som ni fått med både minnen och vänner som kommer vara hela livet.
  Vad gör väl då lite sjösjuka och blöta!?
  Njut nu de sista dagarna innan ni landar här hemma i vintermörkret där det å andra sidan finns gott om både julmust och skumtomtar som jag i alla fall vet att det är en av er som längtar efter :-)
  // Jessica

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *