Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181215

Linus Grann

Hej på er, alla nyfikna och trogna bloggläsare! Klockan är nu 03:35. Jag sitter uppe på däck, tittar ut över kajen och blickar tillbaka på allt det roliga som vi elever har fått uppleva idag.

Dagen började med det som nu har blivit en rutin för oss, morgonrengöringen. Inte det roligaste som finns att göra här ombord, men ack så viktigt! Jag själv fick städa Navhytten och därmed ha en liten damsugare runt midjan, så att jag liknade en av dem från filmen Ghostbusters.

När morgonrengöringen var klar färdades vi med hjälp av buss till det som stod på dagens schema, ett stort vattenland vid namn Siam Park. Vi befann oss där från klockan 10 till strax innan klockan 18, då parken stängde. Det var en extremt rolig dag, med mycket åkande i vattenrutschbanor för min och många andras del.

När vi sliter och arbetar ute till havs, är det svårt att stanna upp och reflektera över allt fantastiskt som vi får uppleva. Men när vi väl gör det, så inser vi hur bra vi faktiskt har det. Detta är verkligen en lärorik resa som jag och många fler här ombord kommer bära med oss hela våra liv. Ett STORT tack till alla som har gjort/gör den här resan möjlig!

Innan jag avslutar detta resebrev och kryper ner i min binge för ytterligare några timmars sömn, vill jag ta tillfället i akt att hälsa till alla mina nära och kära där hemma i Sverige. Hoppas ni har det bra trots det kalla vädret och att vi ses när jag kommer hem. Extra tankar och kramar vill jag skänka till min mormor, morfar och farmor. Såklart hälsar jag även till min älskade mor och far, men då de överraskade mig genom att besöka oss här på plats, har jag redan kramat om dem enormt mycket. Jag var helt ovetande om deras överraskning och fick därför en stor chock när jag en morgon fick se dem stå på kajen med Skånerost och pepparkakor i händerna.

Hoppas att ni uppskattade detta blogginlägg och att ni ser fram emot att läsa de framtida.

Med vänliga hälsningar,

Felicia Durk 131

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

5 kommentarer

 • Elisabeth 17 december 2018 13:02

  Hej på er! Vilket team ni var igår när ni kastade loss från Teneriffa. Kul att se detta live och att lyckas överraska dig Felicia! Önskar er alla fina sista dagar ombord. Vi är sedan i morse tillbaka i Sverige och njuter... INTE av kylan!
  Kram

 • Elsbritt 15 december 2018 14:38

  Älskade unge så fint skrivit Många kramar från mormor och morfar

 • Linnéa 15 december 2018 12:21

  Är glad att du har det bra Felicia, men längtar tills du kommer hem så att jag slipper sakna dig.

  Kram Linnéa

 • Camilla Falkbjer 15 december 2018 11:13

  Skönt att höra att du har det bra,trots starten. Fast du kom på hur man fick lov att sova lite längre.....
  Njut av sista veckan. Borta bra men hemma bäst
  Hälsningar från hela fam Falkbjer.
  Ps. Julia tog guld idag Ds.

 • Carola Andersson 15 december 2018 09:18

  Så gott att läsa att ni haft en bra dag på badlandet. Moa H :Jocke och gänget är så tacksamma för att deras bil havererade precis vid Falken m besättning. Skickar en hälsning till grabbarna som var så snälla och hjälpte till att putta igång bilen.
  Jocke är mäkta imponerad över att ni klättrar upp masten. Tur att jag bara sett det bild.... Njut de sista dagarna!! Även om ni kanske inte längtar hem till ett grått Sverige- så är jag säker på att ni alla har någon här hemma som längtar efter att ni kommer hem.
  Vi längtar efter dig Moa- Big time! Kram / mamma och Pappa
  Hugo och Molly hälsar.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *