Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS FALKEN 181202

Linus Grann

Klockan är 02:09 denna tidiga söndag morgon. Vi fortsätter vår resa mot Lanzarote och befinner oss i en ström som hjälper oss på vägen.  Vi har ungefär 400 distansminuter kvar och hela manskapet har nog inte längtat lika mycket till förtöjning på Lanzarote som nu. Vinden har delvis avtagit men vi tar oss fram med 4-5 knops hastighet.

En del av oss som har drabbats av sjösjukan, inklusive mig själv, har varit helt utslagna under dagen. Igår, fredag, hade 3:e skepparen sitt första fyspass med babord. En kul träning med en del skratt och roliga övningar men som tyvärr slutade i att vissa hamnade vid relingen igen.

Nu ska vi i andra kvarteret fortsätta vila på däck till 04:00 för att sen krypa ner till kojs och få någon timmes sömn till. Att varannan natt sova ca 3 – 6 timmar är väldigt påfrestande och jobbigt. Ibland kan det kännas bedrövligt men det är en del av utmaningen. Denna resan är en stor utmaning för alla oss ombord på HMS Falken som kommer göra oss till ett starkt sammansvetsat team i slutändan.

 

Kära familj, jag har det fantastiskt trots min sjösjuka.  Jag längtar till vi är framme i Arrecife, Lanzarote då vi kan höras av igen.

Ha det fantastiskt fint! Nu ska jag tillbaka till däck och vila sista tiden innan bingen där nere väntar.

 

Skrivet av 232an Grahn

 

Idag vid vår gemensamma uppställning efter lunch,  läste sekonden en kort 1:a advent dikt;

”I kylan och mörkret

 vi tänder ett ljus

Skeppet på havet är vårt hus

Vi längtar till julen med granesus”

 

Sekonden tände sin ficklampa  J. // Tomtenissen

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

3 kommentarer

 • Eva Grahn 2 december 2018 21:47

  Hej alla! Så roligt att följa er via bloggen! Tänk så många nya saker ni får lära er. Kanske lite om er själva också. Hoppas att ni snart vänjer er vid skeppslivet och mår bättre.
  Lycka till med ert fortsatta äventyr!!

  Kramar till er alla men mest till Simon❤️!

  Eva och Henrik Grahn

 • Eva Grahn 2 december 2018 21:22

  Hej! Så roligt att kunna följa er resa via bloggen! Jag är lite avis på er, tänk att få vara med om ett sånt äventyr!! Tänk så många nya saker ni får lära er. Kanske en del om er själva också. Hoppas att ni snart har vant er vid båtlivet och mår bättre.

  Kramar till er alla men mest till 232 Grahn❤️

  Eva och Henrik

 • Taina Ahola 2 december 2018 19:37

  Hej!
  Kul att läsa om er resa, jag tycker ni gör ett fantastik jobb med bloggen.
  Tänkte att vi skickar en första advent hälsning till Viktor och hoppas att det går bra för honom och att han tycker det är roligt. Ska bli roligt att höra om din resa, hälsar Vega.

  Med vänliga hälsningar
  Taina, Klaus och Vega

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *