Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 181028

HMS Falken

Klockan är 23:19 och vi har legat still för det mesta hela dagen. Vindarna har varit snälla mot oss och vi har kommit till vår första destination lite tidigare än väntat (trots senvägar). På grund av dåliga ankarplatser kommer vi lägga till i Monaco en dag tidigare, på måndag och inte tisdag som planerat.

Vindarna blåser just nu i styrbordslåring i 16 m/s och det är svårt att ha stadiga ben uppe på däck, lika väl hålla sig i bingen nere på trossdäck. Himlen lyser upp med blixtar runt om oss medan vi ser stadsljusen från Cannes. Men vi går fria från regn vilket är ett plus som alltid.

Monaco ligger i horisonten och där har den legat hela dagen eftersom vi har tillstånd att tidigast dyka upp den 29:e, måndag.  Retande nära vårt första mål ser besättningen fram emot att se vad Monaco har att erbjuda och självklart lite fast mark under våra fötter.

Mvh. C.Samuelsson

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *