Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 181004

HMS Falken

Hej alla bloggföljare,

Onsdagen den 3 oktober mönstrade vi nära och kära till nyckelbesättningen på i Malaga. En del har varit med förut och andra är med för första gången.  Klockan 10.00 kastade vi loss från kajen och påbörjade vår resa mot Palma på Mallorca, en resa på ca 400 distansminuter. Samtliga som är med på resan delades upp i 3 vakter för att hjälpa till att framföra skeppet.

Första dygnet gick vi med motor då vinden var näst intill obefintlig och dessutom i fel riktning. Igår torsdagen den 4 oktober hissade vi segel och rörde oss så sakteliga framåt.

Det har varit soligt och varmt på dagarna och vi har fått se en del delfiner komma alldeles nära båten.  Igår blev vi vederbörligen döpta vid passage av nollmeridianen och efter det ”allemansbad” .

Nätterna har varit helt magiska, stjärnklart och en helt fantastisk mareld med klot stora som tennisbollar och inte de där små blinken som vi är vana vid hemma.

Vi har fantastiska befäl som säkerligen tycker att det är roligt att få köra lite med de sina, även om de själva också hjälper till. Det är en härlig stämning ombord och alla hjälps åt. Det går inte heller någon nöd på oss för vi har Andreas och Fredrik som är våra duktiga kockar och ser till att vi håller oss mätta och glada.

Vakt 1/Maj-Lis Beillon

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *