Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 181005

Linus Grann

Då är vi under förflyttning mot Mallorca. I Malaga mönstrade 21 förväntansfulla anhöriga och kamrater till nyckelbesättningen ombord. Kl 0800 i onsdags så började utbildningen och vi hade de genomgångar som behövdes inför losskastningen och kl 1000 bar det iväg.

Tyvärr (eller som tur var!!) så är vinden mycket svag, varför vi tvingades att förflytta oss med huvudmaskin under hela onsdagen. Dagen utnyttjades för information och utbildning mm. Det var en brokig men trevlig grupp som snabbt lärde känna varandra och uppgifterna ombord. Vi går på 3 vakter med 7 man/kvinnor i varje vakt.

Torsdagen blev en riktig höjdardag. Trots den svaga vinden (2-4 ms) så satte vi hela segelstället. Även fisherman….. Vi drejade bi och badade, övade gummibåtkörning, vårdade fartyget, bättrade på solbrännan, fikade och snackade……

Kl 1330 kom Sir Zero och hälsade på. Dop genomfördes med alla anhöriga varefter Sir Zero återvände till Engelska kanalen…

Det är en fantastisk upplevelse för oss alla att få vara med på denna förflyttning. Det är knallblå himmel och havet är Medelhavsblått. Den svaga vinden är absolut inte negativt utan gör upplevelsen så mycket bättre. Alla är mycket nöjda…

Personligen för mig, Lars Sager, är det kul att komma tillbaka under dessa 5 dagar och åter få uppleva den speciella och trevliga atmosfären och livet ombord igen.  Jag mönstrade av 2014 som sekond efter ca 6 år ombord. Och att nu åter få chansen att vara med ombord är och har varit helt fantastiskt. Tack för att jag fick vara med.

2:a vakten med Agneta, Jessica, Sarah, Lasse, Sofia och Anders hälsar till alla.

/ Lars Sager

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *