Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180512

Linus Grann

Resebrev HMS Falken 180512

Efter att ha lättat ankar från Ellösfjorden satte vi kurs och fart mot Strömstad under fredag förmiddag. Efter regnskurar och en mulen förmiddag tittade till slut solen fram och vindarna tilltog i takt med att mjölksyran från morgonens vindande av ankaret försvann. Resan till Strömstad bjöd på bra vindar, god segling och härligt saltstänk. Många av oss ombord känner nu efter ett par dagar att gamla kunskaper från tidigare seglingar med flottans skonerter kommer tillbaka vilket gör att arbetet ombord flyter på bra.

Väl framme i Strömstad fick vi permission vilket gjorde att vi tog möjligenheten att åka färja för att besöka Kosteröarna.
Efter en god natts sömn följde losskastning, förtöjningsövningar och man överbordövningar där vi elever fick agera VO-lärlingar. På grund av dålig vindstyrka gick vi för motor ned mot Smögen där vi skall spendera vår natt i hamn.

Vi tycker det är väldigt roligt att nyckelbesättnigen ger oss så pass mycket ansvar och låter oss bygga vidare på den kunskap som redan finns bland oss elever. Som blivande sjöofficerare krävs det att vi har goda kunskaper om manövrering och livet till sjöss vilket vi ständigt tränar här ombord HMS Falken. Det är välkommet med ett avbrott från skolbänken, då detta ger oss både praktiska färdigheter och variation i vår utbildning.

Nu har vi ätit varsin fin räkmacka och skall gå på vårt första vaktpass till kaj för natten. Mvh kadetterna Erik och Johan

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *