Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180509

Linus Grann

Onsdag 9 maj -18

Det blev en tidig start här ombord idag. Redan innan de traditionsenliga väckningstonerna ljöd var merparten uppe ur sina kojar. Förväntan genomsyrar hela fartyget och alla är verkligen på sitt bästa humör. Dagen började med en god frukost och därefter utbildning i de grundläggande uppgifterna ombord såsom utkik, rorgängare och skyddstjänst. Kl 1400 visslades det och HMS Falken kastade loss från Öckerö och satte kurs och fart mot Mossholmens marina(Tjörn).

På en frisk undanvind i strålande solsken och sommarvärme satte vi segel och fick äntligen känna havet efter en lång vinter och flera månader bakom skolbänken. Efter en mycket fin förtöjning som väckte stor nyfikenhet här på Mossholmens marina har nu större delen av besättningen klivit iland för att se var Mossholmens marina och Tjörn har att erbjuda en tidig sommarkväll i maj.

Vi i vaktkvarteret nattar däcket och rondar enligt rutin. Mätta, lätt solbrända och saltstänkta ser vi fram emot morgondagen och det fortsatta äventyret här ombord HMS Falken.

En extra tanke går till våra kollegor i armén och flygvapnet som just nu drillas för att hoppa fallskärm i Karlsborg. Ni finns i våra tankar!

Skeppsnr 242

 

Uppburna stenar ifrån som var gamla gravhögar från bronsåldern

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *