Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 180513

Linus Grann

Resebrev HMS Falken 180513

Under strålande förutsättningar kastade vi under morgonen loss ifrån vår kajplats i Smögen. Nöjda och belåtna efter åtskilliga räckmackor, var det dags för oss att prova på en ny form av losskastning. Med goda resultat kunde vi se Hållö fyr glida förbi när vi för maskin påbörjade dagens rutt.

Ytterligare en dag av svaga vindar gav ypperliga förhållanden för att fortsätta med utbildning inom man överbord. De som inte deltog i manövreringen och övningsmomentet kring man överbord, kom att påbörja sin elevtamp. Tampen innefattar ett par olika moment, nyttiga för sjömän och är något utav en tradition ombord skonerterna. Efter en del om och men sitter vi nu med varsin färdig elevtamp där vi övat bland annat tagling och splitsning.

Vi ankom dagens destination, Marstrand kring 15:00, vi alla blev tagna av den vackra omgivningen vi nu befann oss i. I något av en västkustidyll ligger vi nu förtöjda med Carlstens fästning på babord sida.  Efter genomförd förtöjning har vi nu i samtliga vaktkvarter fått goda möjligheter att utforska Marstrand och utsikten från fästningen.

Nu återstår vakttjänst för babordsvakt under natten för att sedan under morgondagen återigen kasta loss.

MvH

Kadetterna Matteus och Johan

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *