På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 150419

HMS Falken

Hallå där hemma!

Vi seglar vidare.  Sedan vi kastade loss i La Coruna har allting blivit betydligt roligare än vad det var när vi kastade loss i Portimao veckan innan. Inte så konstigt kanske med tanke på att man lär sig nya saker varje dag. Vissa saker som man lärt sig sitter stenhårt medan andra måste nötas in mer.  Precis som i skolan, fast mycket roligare. Vi som inte kunnat något innan vi kommit hit har fått lite lektioner utav andra anhöriga under tiden som vi varit förtöjda i La Coruna. Det uppskattas det har blivit mycket klarare nu. Tamparna är många!

Natten innan vi kastade loss anlände fyra nya, trevligt. Även som att det var så många som lämnade oss efter första etappen behövde vi förstärkning.  Det är så skönt att alla kommer så bra överens och att alla är med och hjälper varandra. Jag tycker att det är jätte kul att det är så stor ålderskillnad mellan oss ”anhöriga”. Man lär sig mycket och alla har alltid något tips eller liknande som man har nytta av.  Vi kompletterar varandra.

I skrivande stund är klockan 00.53 den 19 april och vi beräknas förtöja i Cherbourg den 22 april. Man har kommit in i rutinerna så mycket att dagarna flyter ihop här. Det slutar alltid med att man inte har en aning om det är söndag eller om det är onsdag, ganska skönt på något vis. Just nu är vädret lite kraftigare och vi har precis passerat Biscaya som har varit fruktansvärt lugnt. Skönt, med det hade också varit spännande att få vara med om ett riktigt ”oväder”. Det sparar vi till en annan gång.

Jag trivs hur bra som helst här och jag njuter. Vilken upplevelse det har varit än så länge, så många nya trevliga människor som jag har lärt känna och framförallt en helt ny miljö som är ur häftig. Jag gillar det här. Även om jag trivs här så tänker jag ändå passa på att hälsa till alla där hemma, det är precis lika häftigt som vi pratat om. Fast lite häftigare.

Som sagt, vi seglar vidare till vi hörs igen / Rut

2 1 (640x428)

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • johan ekroth 20 april 2015 17:36

    Faktiskt en smula avundsjuk! Njut och va rädda om er. Skickar även en puss men den e bara till rut

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *