På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 141106

HMS Falken

Hej alla där ute på böljorna blå!

Klockan är nu slagen 0300 och tar oss fram med en fart på ca 8.5kn samt en kurs på 240 grader. Så tror att vi inte kan ha det så mycket bättre. Vindarna ligger runt 11-13 m/s N-NO.

Vi har ca 6 dygn kvar till Malaga, vilket bara kommer flyga fram. Tiden går så otroligt fort ombord, tyckte det inte var så länge sedan man lämnade Palma. Det som är så underbart med etta jobb är man får se så otroligt mycket. Även om vårat kontor kan ena dagen ha solsken o platt vatten så kan vi nästa timme ha regn, vågor o massa vind. Det är ju det som gör detta jobb så spännande och underhållande. Det som gör att man bli taggad också är alla elever som går via oss. Allt från Gymnasieelever, Specialist officerare till Officerare.

Jag har nu seglat här ombord i 18 mån, vilket har gått väldigt fort. Ibland får man frågan: Varför har du valt det här jobbet ( Regn, stark vind o höga vågor, just vid frågan!!).  Även sådan väderförhållande kan vara underhållande. För vad kommer efter regn, jo SOLEN! Så vi får se här senare idag om det kommer sol.

Under hundvakten 00-04 så försöker jag hålla knoplektion alt. tamplektion. Vilket inte är helt lätt vid total mörker samt regn o rusk. Men det livar upp stämningen i alla fall.

Snart dags att väcka nästa vakt som går vakt 0400-0800(Dagvakten).  Så det skall bli skönt att vila en liten stund innan det är dags för frukost samt fm lektion.

Stora hälsningar från

3sk, Samuelsson

Bilderna nedan är tagna av fotografer från Livorno. Mycket fina!!

Falken Livorno1 Falken Livorno Falken Livorno2

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Alexandra Lundqvist 6 november 2014 18:13

    Heeej allihop! Shit vet ni hur mycket jag saknar er? Saknar hela grejen och hade vart hur härligt som helst att segla just nu när snön faller här hemma i Sverige! Är fortfarande sängliggande och lever fortfarande på yoghurt,haha den här sjösjukan försvinner visst aldrig :D
    Ångrar inte en sekund att jag åkte på seglingen för tro det eller ej men jag tyckte det var jätte kul! Mega stort tack till alla, för den här möjligheten, för allt jag fick lära mig och för all hjälp! Och Grattis till Caroline och Hanna! Massa kramar från 101 Lundqvist

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *