På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 141104

HMS Falken

Resebrev 11/03/14

 

Dagen började fint. Det var soligt och klart som vi de flesta andra dagar och vi hade fin vind i seglen. Det var inte särskilt långt till Ajaccio och vi kom fram runt tio tiden. Planen var då att vi skulle ståtligt skulle segla in till hamn med våran fina vind. Tyvärr så hade vindaran blivit påtagligt sämre och vi blev tvungna att ta motorn in vilket var tråkigt.  När vi väl hade kommit till hams påbörjade en lång rengöring på både däck och trossbotten. Motivation var dock ökad eftersom vi skulle få permission när rengöring var klar så vi var ganska effektiva. När vi var framme så kanske vi inte hade lika många åskådare som i t.ex i Toulon men det var ändå en del civila som var ivriga att få se på Falken

Vi fick sen njuta av en fin presentation av staden och höra en vackersång som var gjord av tre ambisösa elever. Sången fick alla i besättningen och även skepparna att le. Efter det så fick vi en välförtjänt permission och eftersom vi hade fått reda på att maten skulle va exceptionellt god på ön så var alla ivriga att hitta en bra restaurang att käka på. Tyvärr kändes det inte helt avslappnat att vandra runt Ajaccio eftersom vi hade blivit uppmanade att inte ha ett arrogant eller kaxigt beteende p.g.a att många vara känsliga och beväpnade på ön. Men det vissade sig ändå att det var en trevlig stad fast kanske lite småsunkig.

En speciellt måltid som många i besättningen åt var den korsikanska pizzan rochettan som var gjord med en annan deg än vanlig pizza och Den skulle tydligen  vara väldigt god och är att rekommendera om du kommer till Korsika. Idag skulle vi dessutom få nya kockar till falken och vi hoppas att de kan leva upp till samma goda standard på maten som vi är vana här på falken.

//Sjörén

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Birgit Hedin 4 november 2014 18:20

    Caroline Olofsson
    Grattis, Grattis, Grattis, Grattis på din 17-årsdag den 5 november.
    Ha det så gott, vi tänker alla på dig och saknar dig
    Mormor

  • Susanne o Christer 4 november 2014 22:12

    hej Thora, låter som ni har en härlig seglats med toppenväder. Vi har seglat i samma vatten och i Ajaccio blev vi tvungna till propellerbyte. Där åt vi oxå god mat, hittade en toppenrest i en gränd som hette Da Mamma.
    Många kramar från ett grått o regnigt Stockholm Susanne o Christer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *