På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 130224

gladanochfalken

24 Februari. 07:40

Hej på er!

Det är nu 2 dagar sen vi lämnade Key West och vi seglar på mot vårt 3:e resmål Charleston, en stad som tydligen ska vara mycket intressant med anknytningar till inbördeskriget då det startade just i denna stad. Charleston ligger nu 405 NM ifrån vår position och vi närmar oss dit med en fart mellan 4-6 knop med lite hjälp av golfströmen och den ger oss 2-3 knop extra. Det är nästan ingen sjögång och vi beräknas vara där om 3 dagar.

Seglingsdagarna har varit roliga och rutinmässiga men ändå med variation på vad vi sysslar med för utbildning, det har varit elevtampsarbete, knop, tamp och förtöjnings lektion samt segelexercis. Vädret dem senaste dagarna har varit varmt med mycket sol (24 grader inatt) men igår hade vi ganska mycket sjögång så det resulterade att vi elever har blivit röda, glada och för vissa sjösjuka.

Idag 12:15 (18:15) börjar vi med ett nytt vaktsystem, istället för det vanliga 2 vaktsystemet med två vakter alltid uppe på däck så kommer vi byta till 3 vaktsystem som innebär att bara en vakt kommer vara uppe på däck och bemannar poster. Anledningen till det är att vädret kommer bli kallare och det gör att risken för förkylning m.m blir för stor för den vakten som är på stand-by (vaktens fria), det kommer även att innebära att vi 3:or kommer få en mer djupgående utbildning ex astronomi och 2:orna kommer få mer tid och hjälp till den grundläggande utbildningen som vi andra fick förra året.

Livet rullar på och dagarna går fort, allt är fint och vi är glada över att vara ute på havet igen, det finns inte så mycket som slår en solig dag ute på havet med nästan stilla vatten så besättningen är i gott mod.

Man tänker inte så mycket på vardagslivet där hemma, man har fullt upp hela dagarna med att vara fokuserad på lösa sina uppgifter här men det finns det man saknar som familjen och flickvännen, hoppas ni har det bra där hemma och får lite värme och sol även till er!

P.S Gerhard hälsar att han saknar bumbibjörnarna D.S

Skanskast 325 Dunér Mazola.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Lena Dunér 25 februari 2013 21:49

    Hej 325 Dunér Mazola!
    Det låter som Du/Ni har det bra vilket är roligt att höra. Det är spännande att läsa Era inlägg och se dem fina bilderna Ni lägger upp. Tyvärr har vi ingen värme här hemma men solen har lyst några dagar och dagarna är ljusare, har till och med hört fåglarna kvittra på morgonen.
    Sköt om Er och ha det det bara bäst!
    Kramar från mamma
    Jesper hälsar att han saknar Er lite!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *