På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev Gladan 130514

gladanochfalken

Hej alla.

Eleverna hinner nog inte skriva något resebrev idag. Utbildningen är kort, tempot högt och mycket att lära sig. Eleverna är mycket intresserade och nyfikna. Idag har de bl a haft posttjänst, knopar, skyddstjänst, rundvandring, elevtamp lätt mm.

Vädret är lite kyligt pga det kalla vattnet, men det har iallafall slutat regna och hagla som det gjorde inatt.  Allt väl med alla och imorgon kommer vi att kasta loss.

L Saager

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

6 kommentarer

  • Casper Algård 14 maj 2013 18:55

    Hej Johanna Helgesson! Hallå där hon som seglar osv.

    Jag ligger i skrivandets stund på sängen, aphungrig å ska käka pizza. Låter najs va? Jag vet. Idag har jag, förutom lidit i skolan, kollat på gamla bilder från 1.Falun 2. Lettland. Ha.. fyfan. Hittade dock en fet snygg bild på dig, dock är dina ögonbryn tämligen vildvuxna och du bär sjal. Den blir säkert fin när jag förstorar upp den på plakat och möter dig på flygplatsen! Annars då? Jag kommer antagligen få gå om alla klasser och börja på dagis igen. Men de lunch.
    Vet inte riktigt om det finns något mer spännande att berätta här hemifrån? Jag har 100pix på MAX att käka för. Köpt studentkostym. "Varit sjuk" från skolan lite för mycket.

    Nä nu ska jag käka pizza. Det ska antagligen inte du göra. PUzz

  • Nebez Rashid 14 maj 2013 18:55

    Hej David!

    Jag vill ha fler resebrev från dig! Alltid kul att läsa :)
    Jag är tillbaka i Holland nu och äter Ben och Jerry - Chocolate Fudge Brownie!
    Jag hörde att ni kommer hem den 17de, gör jag med. Dags för revansch i Risk! Bjud in Micke också!
    Hejdååå!

    Nebez

  • Salina Kifleyesus 14 maj 2013 21:15

    Eftersom eleverna inte har så mycket att skriva så kan ju jag skriva lite till min kära gulleplutt Naod! Jaa, i veckan har vi dem sista delarna av alla Nationella prov. Vi har teknik redovisning och det går bajs-dåligt för min grupp! 9:orna har betsämt sig för att vi också ska ha matkrig sista dagen innan skolavslutningen. Balen är om drygt två veckor och jag, Diddi, Erik och Christoffer (du vet Kalle) ska vara toastmasters :) Det är inte lång tid kvar nu så häng ut! Ta många bilder och njuuuut, puss

  • Joanna 14 maj 2013 23:25

    Emelie. jag saknar dig. för mycket.
    KAN NI BARA SKICKA HEM MIN SYSTER?
    TROR NI VERKLIGEN ATT JAG KAN GÅ FEM VECKOR UTAN HENNE? gud så fel ni hade.
    det är nu när jag kan räkna ner dagarna som jag blir knäpp. innan var det veckor jag inte orkade ha koll på, men nu börjar ju mitt tålamod svika mig.
    nationella hit och dit, men jag börjar ha sommarlov redan nu i mitt huvud. om solen är framme och jag inte blir halshuggen för att skjuta upp en skoluppgift så mår jag bra.
    kom bara hem. jag kan inte få ner allt jag velat prata om såhär i ett kommentarsfält. så du vet vad du måste göra;
    sno några sköldpaddor, klipp av dina polares hår och segla hem Jack Sparrow-style. jag tror på dig.

  • Emelie 15 maj 2013 00:48

    Hej Oscar! Bara tre dagar kvar nu <3 idag var det nationella i engelska, hör och läsförståelse och det var så jävla svårt. Man hörde ingenting på hörförståelsen överhuvudtaget... Hoppas på ett E iallafall. På fredag har jag mitt sista prov förutom matte nationella och det ska bli sååå skönt. Och idag är det exakt 14 dagar kvar tills jag åker till nerja wiiii :D annars händer det väl inte mycket alls, det är tomt här hemma utan dig. Saknar dig.

    Klockan är nu kvart i ett på natten och skrev den här kommentaren för att jag inte kunde sova, har inte kunnat det alls den senaste veckan så du måste komma hem nu! Ska upp kvart i sex imorgon för ska plugga helvetes matte med min privatlärare, fyfan. Puss

  • Casper Jansson 15 maj 2013 12:20

    Tänkte ta och följa Salinas exempel och skriva lite till Naod.

    Idag har vi en heldag juridik, as kul!
    Kirrade A på kursen BTW!

    Igår vann Tre kronor mot Danmark, deras 11 landskamp och Tre Kronors 11 vinst
    På torsdag möter vi Kanada i kvartsfinal, där vi troligen kommer få pisk, men vi håller modet uppe!

    Saknar dig typ as mycket, du får ta och pallra dig hem nu!

    Casper

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *