På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 130513

gladanochfalken

Resebrev från fartygsläkaren

Allra först vill jag hälsa till min man, som inte har hört ett ord från mig sedan han lämnade av mig på Kallinge flygplats på kvällen fredagen den 26 april. Visserligen skickade jag ett Skonertogram när vi hade kommit halvvägs. Jag har idag förstått att han följer bloggen eftersom jag har fått en hälsning via fartygschefen och Hans T.

Kanske också att barnen läser detta och mina arbetskamrater på Företagshälsovården på Marinbasen i Karlskrona.

Som ni då har förstått av tidigare resebrev flyter dagarna ihop. Vi har guppat på havet i 15 dagar nu. Jag har sett en segelbåt, ett containerfartyg, 2 stockar, några drivande bojar, delfiner och valar på håll. Annars är det bara hav och hav, även om det rör sig hela tiden och vågorna ibland är ganska stora. Ömsom ösregn och ömsom sol, men det är mycket kallare än vad jag hade trott. Och man är inte stilla en sekund, det gäller att hålla i sig hela tiden. Fartyget lutar ibland över 20 grader och då är 1.e skepparen nöjd när havet vaskar rännan. Frysen har pajat, frukt, grönsaker och potatis har tagit slut. Trots det lyckas kockarna fixa goda måltider även om vi inte får äta obegränsat längre. Så alla eleverna pratar hela tiden om vilken mat de vill ha när de kommer hem. Själv är jag väldigt nöjd, här blir det inget snaskande eller gofika med en kopp te framför TV:n på kvällen. Om jag dessutom lyckas gå ned något kilo i vikt är det en bonus!

Alla ser fram emot att komma till Azorerna någon av de närmaste dagarna. Vi har ca 400 nm kvar och seglar med ca 5 knop. Jag är glad att jag har min flygbiljett bokad till den 17 maj.

Sjukvårdsläget är gott. Ingen mer sjösjuka vad jag kan se. Inga allvarliga skador, som inte klaras med ett vanligt plåster. Någon kan ha lite ont i ryggen eller magknip (=hemlängtan?). De som vill kan få en avslappnande ryggmassage mellan vakter, lektioner, uppställningar eller möten. Och så får det inte luta eller gunga för mycket för då blir det för svårt.

Eftersom jag inte ingår i något kvarter, är ett päron, har jag det bra. Jag är inte alls så trött som eleverna, som måste upp och jobba på nätterna. Jag behöver inte kunna alla tampar – tampförhör pågår just nu! Jag går runt och kollar att folk mår bra, pratar bort en stund med någon elev, berättar om mina äventyr vid tidigare seglingar eller utlandsmissioner. Och så försöker jag videofilma så mycket som möjligt om vardagslivet ombord.

Så humöret är på topp. Alla verkar trivas fast de längtar hem förstås.

Och jag längtar efter morgonfika på balkongen tillsammans med min man och dagstidningen.

PS Jag landar i Köpenhamn den 17 maj kl. 22. (om allt går som det är planerat.)  Har blivit erbjuden skjuts över bron så jag kanske kan bli upphämtad vid Mac Donalds i Svågertorp??

Hälsningar från fartygsläkaren.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

33 kommentarer

  • Karin Åsman Lindahl 13 maj 2013 17:25

    Hej sjöfarare, och särskilt Hedda!
    Ska ni komma hem med skörbjugg nu när grönsakerna är slut? Ni behöver ju inte överdriva och göra allt som det gjordes på den "gamla goda tiden". Jag vill ha hem en dotter med tänder och hår i behåll :-)!
    När kommer ni till Azorerna?
    Jag hade hoppas på ett telefonsamtal i morgon tisdag på min födelsedag :-)!
    Kram
    mamma

  • Annika Lans 13 maj 2013 17:31

    Hej Josefin
    Kan ni ana Azorerna där borta i horisonten någonstans?
    Kan ni känna ö-lukten och oset från MC Donaldsrestaurangen ännu?
    Här hemma händer det inte så mycket. Jag har precis kommit hem från jobbet.
    Dom var och fotade mig från Metrotidningen idag på jobbet. Kanske jag kommer med i tidningen, det är inte säkert för dom fotade andra saker också :)
    Solen skiner och det är ca 20 grader. Vi har suttit ute på altanen förra veckan och ätit middag. Pappa jobbar på ön och kommer hem på torsdag.
    Jag har varit ute och pratat med rabarberna, och dom sa att dom väntar på dig :)
    Hoppas du mår bra.
    Vi hörs snart i telefonen.
    Kraaaaaaaaaam från mamman

  • Mats Krogh 13 maj 2013 18:16

    Hej Lovisa.

    Nu har vi varit ute på Saltsjöbaden och pratat med några som är initierade på det här med segelbåtar. Jag frågade en med flytväst vad han tyckte man skulle börja med om man vill ha en segelbåt och han rekommenderade en optimistjolle. När vi kom hem var jag tänd på iden så jag tittade på nätet och hittade en sida hur man bygger en optimist. Själva skrovet var lite svårt men det löste jag snabbt för att badkaret såg ut som en båt. Jag behövde bara sätta dit en mast och en bom med lakan på så att du kan fortsätta att träna på alla ord m.m. samt visa mig så att jag förstår. Jag monterade ett snöre längst fram samt ett snöre till bommen och en flaggstångslina i masten. För att göra det lite svårare band jag fast en sten som man kan slänga ut för att få stopp på ekipaget. Nu sitter jag och mamma varje kväll och övar på alla tampar, hoppilandsnöret, stopp-i-sten-snöret och hissa-lakan-snöret. Jag tror att vi skall kunna alla snörena utantill tills du kommer hem. Vi längtar så efter er alla och de sena kvällar när vi får höra om era bedrifter. Det har varit underbart med alla era resebrev som vi har fått och jag önskar att jag skulle ha modet att anta den utmaning som ni alla utför. Det är inte lätt att som pappa veta att sin dotter är i någon storm någonstans på Atlanten och det gör inte saken bättre av att förstå att man inte själv skulle klara av den utmaning som ni alla tagit och genomfört. Jag vill att du tackar alla på HMS Falken från mig och mamma för allt fint som ni ger oss. Nu till lite allvarligare saker. Vad vill du ha för mat när du kommer hem!!!

    Salut från Kapten Pappa

    PS
    Om man sitter på hålet till masten kan man fortfarande bada i badkaret.

  • Lovisa Södergren 13 maj 2013 19:06

    Hej David. Jag skriver idag igen för jag saknar dig nått förbannat nu. Jag håller på att drunka i läxor (fattar du liknelsen, drunkna, för du är ju på havet hihi). Till och med Klara säger att det är mycket, och då är det fan nått som är fel. På onsdag ska vi på musikal på Stadsteatern, jag är jättetaggad! Ser ut som om ni börjar närma er Azorerna nu, så snart kommer du få mina vackra mms! Förresten så saknar jag dig, har jag sagt det? PUSSPUSSPUSS

  • Joanna 13 maj 2013 19:16

    syster! även fast tidsskillnaden på dagen inte spelar någon roll när jag skriver detta inlägg så ville jag bara flika in att jag hade skrivit tidigare om jag inte hamnat i min säng för att ladda telefonen och somnade några timmar. får inte vara såhär trött, gör ärligt ingeting om dagarna. så när pappa smällde igen dörren hemma låtsades jag ligga och läsa. du vet hur det är att ertappas med att sova på dagarna.
    kom hem kom hem kom hem! jag vill höra allt du har att berätta! jag kan köpa go-fika och värma en vetekudde till dig så kan jag få krypa ner bredvid dig och lyssna på vad du har att säga!
    är dom trevliga mot dig på båten eller är det dig dom binder fast runt masten när det stormar som mest? ni alla känns som Pirates of the Caribbean om jag ska vara töntig ärlig, oavsett vad era bilder visar. jag mår bättre av att låtsas som att jag har rätt. den bilden är mycket roligare i mitt huvud.
    puss från din tvilling, fan va glad jag är att vi inte har tvillingtelepati, antar att illamående ingår i dom krafterna. jag vill gärna ha kvar mig Whopper i magen. oroa dig inte, jag äter för dig med när det väl händer! Haha.. classical.

  • johan lindahl 13 maj 2013 19:41

    Hej Hedda!
    Hoppas du och alla andra har det fortsatt bra!
    Låter som om ni allihopa börjar bli rejält dagvilla! Alltså dax att komma hem snart :-) Vi längtar!
    I helgen öppnade vi upp landet, vilket var mysigt, även om alla ting var emot oss. Faktum är att det var ett under att vi lyckades med att inte bli totalt tokiga och ställa oss och skrika rakt ut över sjön. Vi började med att slå på vattnet, det var en brun härlig sörja. Vi lät det därför rinna ett bra tag för att klarna, vilket resulterade i att brunnen sinade!! Hmm, vi lät vattnet rinna till igen, och kopplade på vattnet in i huset. Då visade det sig att kranar och kopplingar läckte som såll. Stön, upp i boden och leta reservdelar, och en timmer senare var det tätt igen.
    Ok, in i köket för att upptäcka att mössen gjort ett gediget jobb i vintras. Right, en två timmars storsanering tog vid. Testa sedan att diskmakinen klarat vintern, vilket resulterade i att jag kunde konstatera att pumpen lagt av!!!
    Nu börjar hungern göra humöret riktigt instabilt, så dax att sätta på grillen för en härlig grillning. Sagt och gjort, men jag blev förvånad över att grill-locket var så svårt att få upp. Märkligt, men det fick sin förklaring. Grillen hade helt enkelt möglat ihop under vintern. Ett tjockt lager mögel täckte hela insidan. Nu började det bli riktig svårt att inte slänga grillen i skön, sparka sönder diskmaskinen, förbanna alla möss och bara åka hem igen!!
    Uppbådande av våra sista krafter lyckades vi hitta en engångsgrill och med hjälp av den, ugnen och micron fick vi till en riktigt god middag. Otroligt att ugn och micro funkade!
    Som ni kan läsa sliter vi riktigt mycket här hemma oxå ;-)
    Så kvällen fick en bra avslutning till slut!

    Och igår blev det en riktigt lyckad avslutning på helgen, jag tog mig till Stadion med en gnagande känsla av att en total förnedring skulle ske även ikväll (sista matchen mot ÅFF blev torsk med 5-1), och ikväll väntade serieledande MFF. Mycket riktigt tog MFF ledningen efter 50 sekunder, DIF får en man utvisad, men då händer miraklet. DIF lyckas med det omöjliga och vänder ett 1-2 underläge till en vinst med 3-2, med fem minuter kvar!
    Slutet gott allting gott, och imorgon fyller mamma år!

    Kramar i massor!
    Pappa

  • Annette Stenberg 13 maj 2013 20:09

    Hej Kenny! Du ser väldigt bister ut på kortet men jag hopps att ni inte har bistra tider:) Mormor & Morfar hälsar så mycket. Det är bra med oss alla här hemma och du har endast tre dagar kvar som minderårig. många kramar mamma

  • Carita Matti Jimmy Robin 13 maj 2013 20:44

    Hej Jonathan o alla... Inte långt kvar innan ni är hemma nu. De ville tydligen att du skulle vara med o spela basket... Kan ju bli riktigt kul :-) Har man varit på sjön ett tag brukar landbacken också gunga ett litet tag när man kommer hem... Kan bli svårt att pricka korgen kanske :-) Åka bräda kan ju också bli riktigt kul... för alla andra i alla fall som tittar på... Hoppas att ni får riktigt fina toppen dagar på havet nu, innan ni snart kliver i land. / Kramar från oss

  • Gabriella Hansson 13 maj 2013 20:54

    Hej igen David.
    Nu har Danne åkt till Köpenhamn igen, och nu längtar jag verkligen efter sällskap (Hoppelin fyller inte tomrummet helt).
    Det var kul att se bilderna som kom igår. Då såg jag verkligen att det var du under allt fluff. Då längtar jag extra mycke!
    Jag har iaf varit och tränat idag, men har tagit ledigt från trädgården. Danne ska göra en att-göra-lista till kalaset, så du får inte missa flyget :-)
    Kram Lella

  • Anneli o Petr o Sarah 13 maj 2013 22:47

    Hej Johanna
    Vinnja och jag är kompisar nu jag får till och med klappa henne ,tänka sig. Vi räknar ner nu och längtar efter dej.Hoppas ni hinner till Azorerna innan planet går.Kursen verkar gå rakt norr ut men ni har väl koll på läget.Eller behöver ni hjälp av en gammal orienterare? Det blir planka när du kommer hem. Zlatan har blivit fransk mästare med sitt PSG. Vi i familjen förstår att ni börjar få matfantasier... annars längtar man inte efter en torr mandelkubb! Hoppas Per lyckades få in lite matte i era huvuden annars väntar den hårda vägen= den tjeckiska undervisning ledd av kusinTompa . Puss o kram mamma&pappa o Sarah.... Ahoj !

  • Anneli Westerlund (OscarH) 14 maj 2013 08:48

    Hej Oscar, nu börjar vi ladda för din hemkomst. Vi ska inte glömma lantchipsen!!! Ingen av oss här hemma vet dock vilken tid planet landar. 12.30 landar ett plan från Reykavik?? Kan någon som vet skriva det på bloggen :-) Annars får vi stå ut med att leva i ovisshet tills ditt efterlängtade telefon samtal kommer :-) Älskar och saknar dig massor, Kram Mamma!!

  • Karin Åsman Lindahl 14 maj 2013 09:23

    Hej Hedda!
    Verkar som det blir knappt med tid på Azorerna, hoppas ni inte missar flyget hem.
    Och se till att du får med dig din ovärderliga post, som ska finnas på Peters Sportsbar.
    Tack för födelsedagspresenten! Du vet inte om det men du har givit mig 24 timmar av din tid från lunch lördag 18/5 till lunch söndag 19/5. Vi ska åka iväg, bo och äta någonstans. Jag vet inte var. Hoppas verkligen du kan. Det blir du, jag, pappa och Maja.
    Jag planerar att hämta dig på Arlanda. Bytte min tidiga dag i fredags och tar den nu på fredag istället när du kommer hem. Om du har andra planer för resan från Arlanda måste du säga till så att jag inte står där i onödan. Och det är bra att jag vet att du fått denna info, så ring så snart du kommer till Azorerna eller skriv en liten hälsning här på bloggen :-).
    Fun spelade ju på Grönan i början av maj, men jag har inte läst eller hört något om ifall det var en bra konsert. På fredag när du kommer hem spelar som sagt The sounds på Grönan, jag fattar om du vill gå men orkar du? Annars har vi planerat att grilla fläskkarré på fredag.
    I söndags var det mors dag i USA.
    Sköt om dig, och ring när du kommer fram till Azorerna.
    Kram
    mamma

  • Kerstin och Stefan 14 maj 2013 09:53

    Hej Malin, tack för Sonertogrammet.

    Här kommer sent om sider en hälsning från mor och far.
    Vi har följt bloggen med spänning varje dag.
    Det är en fantastisk resa ni genomfört, ser fram emot att får höra lite sjömanshistorier
    Tänkte sända ett brev till Sportbaren i Horta men upptäckte att vi nog var lite sena.
    Det verkar ni också bli så det kanske hade fungerat.
    Hoppas att vindarna blåser åt rätt håll och inte för hårt så att kommer fram i tid till flyget hem.
    Vi kommer inte att delta i någon mottagningskommitté på Arlanda, vi ska också ut en sväng på havet, dock utan Salsa.

    Många kramar från Mamma & Pappa

  • Ingrid o Per Tholander 14 maj 2013 11:33

    Hej Natali ! Tisdag förmiddag här, och det regnar för fullt. Trist, men det behövs. Nu du kan man räkna dagarna tills ni kommer hem på ena handens fingrar....kul kul. Ser ut på kartan som om ni ligger på en kurs rakt mot Azorerna. Det blir väl skönt med lite gräs under fötterna. Alla är så glada att du snart är hemma igen. Så en hälsning till Fartygsläkaren, som har tagit så väl hand om er. Kram kram till dig Natali från Ingrid. Vi ses snart <3

  • Lisa, Simon och Per Schmidt 14 maj 2013 11:46

    Hej 303 Schmidt,
    Då går ditt äventyr mot slutet. Bra för oss här hemma. Nu längtar vi till fredag när du kommer hem. Hoppas du nu har haft en underbar resa och fått en massa minnen att ta med dig hem. Kanske sugen på att segla mera? Då kanske det finns möjligheter senare. Livet här hemma flyter på. Massa turer upp och ner till Berg. Pratade med Anders och ser ut som Johanna kommer till Azorerna den 24de Maj. Trist att ni missar att träffas. Nu är våren på gång och vi har planterat en massa nya blommor och det blir kanske någon potatis att plocka upp senar i sommar. Ditt rum i Berg är inte klart , men kanske om några veckor. Rummet i stan blir nog återstäld efter Tom var där.....
    Bestemor och Bestefar är redan på platts i Danmark och väntar på att du kommer ner i juni. Dom hälsar och undrar hur du har det.
    Må bäst, så ses vi på Arlanda.
    Puss!!
    Simon, Mamma och Papp

  • Lovisa Södergren 14 maj 2013 12:08

    Hej David IGEN. Det här är faktiskt skrivet en dag efter att jag skrev förra, även fast jag misstänker att du kommer få dem samtidigt. Jag tänkte bara berätta att jag just hade lunch OCH SVALDE MIN TUNGPIERCING. Lite av en personlig kris... Fortfarande in shock här på kemilektionen, hela klassen garvade åt mig ett bra tag...

  • Nonno 14 maj 2013 12:15

    Räknar dagar nu längtar efter dej , ha ett trevligt avslut, kram nonno

  • Casper Jansson 14 maj 2013 15:18

    Hej Naod!
    Det har faktiskt inte hänt så särskilt mycket...
    Hade nationella i engelska idag, hör och läs, piece of cake! Tre Kronor spelar ikväll mot Danmark, så de e najs.

    Lundens Pizzeria har (ÄNTLIGEN) börjat med kycklingkebab, och den är sååååååå sjukt god! Godare än Andra Sidan ;)

    Veckorna rullar på långsamt, bara fyra stycken kvar nämligen, Casper tar studenten den 5e juni, likså David, måste checka när alla andra tar för det blir väldigt mycket den dagen redan, Fabian fyller år och sen TVÅ studentmottagningar helt snett...

    Något mer? Nää, tror inte det... Önskar mig en delfin när du kommer hem men aah, inget speciellt liksom :P

    PoK!

  • Therese Johansson 14 maj 2013 16:07

    Nedräkning!!! Skönt för mamma!!!! Ses äntligen snart!!! Längtar!! Puss & kram

  • F&F,Disa, Berglund 14 maj 2013 16:31

    Hej Peter !
    Nu börjar resan ta slut, ni verkar ju må hyfsat bra allihop, hoppas maten räcker något så när.
    Tänk på "utvandrarna" hur dom levde på båten, till Amerika. jag tror det tog 10 veckor.
    Hoppas ni hinner se en skymt av Azorerna innan hemfärden.
    Vi längtar alla efter dej.

    Kram från Farmor & Farfar i Huddinge

  • Pelle Nordansjö 14 maj 2013 17:21

    ohoj william. hoppas allt är bra. nu börjar det bli tomt utan dej. ni kommer hem samtidigt som en värmebölja är på väg hit. men det kan vara lite svårt att tro när jag sprang förbi din gamla skola. där är snöhögen fortfarande 15-20 meter hög. dom tror att den ska vara kvar till augusti. ha det gott alla. /pelle

  • Olivia Rosenberg 14 maj 2013 17:34

    Hej alla glada! Vädret är konstigt i Sverige, det regnade precis och 10 grader men nu är det strålade sol och 22, knasigt! Jag vill hälsa till Hedda och säga att jag ska operera mig imorgon(armbågen) och jag är suuupernervös för narkosen... om jag inte kan gå på West Side story så vet du varför..nej usch, inga sånna tankar! På söndag åker 20 stycken av oss till London och det är supersynd att du inte kan följa med men jag har Kristin!!
    Geografi uppgiften är klar och fy fan säger jag bara, Mårten, alla säger usch till dig!!!
    Hejdå!
    Olivia

  • Mi och Lillis 14 maj 2013 19:02

    Hej alla på Falken! Tänkte passa på att tacka besättningen ombord och fartygsläkaren och kockarna och alla ni andra som låtit våra barn få ta del av denna mycket speciella upplevelse! Vi kan knappt vänta på att få höra dom berätta om hur dom haft det och förhoppningsvis få se massa bilder! Tack för att ni var med och gav våra barn deras livs resa!
    Hälsningar familjen Nordansjö
    p.s William om du önskar dig nåt redan på flygplatsen - hör av dig när du kan! Kram mamma

  • Christina Tholander 14 maj 2013 20:27

    Till Natali. Hey ho! ! Hur mås det? Kan tänka mej att ni snart kommer att se land.Det måste kännas härligt efter alla dessa dagar ute till havs! Här hemma händer det saker vill jag lova! Toapappret har tagit slut, tandkrämen har torkat, posten var försenad och inte nog med det, bussen har kört fel!!!!! Allt det här missar du medans du guppar omkring på Atlanten. :-) Nu i helgen kommer det att vara över 20 grader varmt och solsken här ! Det blir altanen för hela slanten samtidigt som vi vill höra om ALLT du har att berätta! Kanske att det här blir mitt sista brev till dej. Känns nästan lite tråkigt. Det har blivit som en trevlig lite vana att krypa upp i soffan och knåpra ihop några rader till dej!:-) Joacim är ovanligt lugn ikväll. Jag är rädd att det är lugnet före stormen!! Skynda dej hem!! Kram kram KB

  • Anita Jonsson 14 maj 2013 20:45

    Hej Natali och alla ni andra på Falken! Ser på kartan, att nu är det inte långt ifrån att någon får vråla; Land i sikte! Jag förstår att du längtar hem nu Natali! Speciellt nu när det börjar närma sig land. Här håller jag på med att ringa ComHem! Man blir galen för mindre! Igår kvälls börja kanalerna försvinna, telefonen låta knas och datorn få frispel!! Så jag börja genast att ringa till ComHem när jag sluta jobbet. Så nu har jag en telefon som inte är riktig! Jag har en slöare dator och det är bitvis `grusig`bild på tv. Jag får fortsätt att terrorisera tv bolaget så jag får som jag vill! Annars är allt som vanligt. Solen skiner bitvis, och sen regn. Men SMHI säger att nu kommer värmen och det vill alla ha nu. Det ska bli så kul och träffa dig när du kommer hem till Falun, och berätta, för femtielfte gången om din resa! För du vet, Natali, att många, många vill höra om ditt äventyr. Nä nu ska jag in i duschen och stå där läääääänge, för jag har sånt kallt badrum. Många, många kramar Natali. Så syns vi snart! anita

  • Marie Helgesson 14 maj 2013 21:57

    Hej Johanna.H.
    Äntligen har det rätta sommarvädret kommit,det har regnat hela förmiddagen.
    Det är väl skönt att höra.
    A.I.K förlorade mot Kalmar Sverige spelar i skrivande stund mot Danmark i Hockey V.M.
    det står 2-2.
    De första 10 låtarna i eurovisionschlagern pågår vet ej hur det går.
    Nu ses vi snart,vi längtar!!
    Passa på att njut här hemma är allt sig olikt!!
    Pussar från Björkvägen.(Krama Micke också)

  • Micke Värmå 14 maj 2013 22:49

    Hallå?! Vad hände med uppdateringen idag då? Här hemma kollar jag den här bloggen stup i kvarten och undrar hur det går, särskilt med den här förseningen det har blivit. Och så blir det inget nytt resebrev!
    Sak samma jag hoppas det går bra för er och att ni hinner med flyget hem på fredag!

    Moa, nu saknar jag dig alldeles för mycket. vet inte riktigt vad jag ska göra. Trodde att jag skulle få prata med dig i söndags, igår och idag men ni flyter fortfarande fram på det stora blå. Ring mig så fort du kan när du får Wifi, saknar dig så mycket!
    Prutt på dig min prinsessa.<3

  • Lisen Bergh 15 maj 2013 02:17

    Till Olivia Schmidt:
    Vill bara säga att jag saknar dig mer än du kan förstå. Snart kommer du hem iallafall och jag hoppas du har det bra och är rädd om dig de sista dagarna. Älskar dig

  • Pelle Berglund 15 maj 2013 03:00

    Hej min son!
    Har just haft kite natt jour och kan inte sova så jag läser lite gammla loggar från er.
    Jag är avis på er resa och glad och stolt över dig.
    Ses på arlanda
    /Papps, din kapten på hemma skeppet ;-)

  • Jessica Bentzer 15 maj 2013 05:42

    Hej Daphne! Vilka spännande resebrev vi får läsa. Jag blev så glad när du skrev, har sparat det i telefonen så jag kan läsa det ofta ( det är lite si och så med uppkopplingen här på hotellet) idag ska vi åka hem, det ska bli skönt, jag längtar efter er alla. Förstår hur du måste längta! Undrar hur det kommer kännas för er att få fast mark under fötterna igen :) På tal om fötter så har jag köpt ett par converse till dig.
    Hoppas de passar .
    Det är så skönt att du snart är hemma igen, vi längtar så efter dig. Det är väldigt tyst och tomt..inga dunder och brak ;)
    Passa på o köp något gott att äta när ni kommer till Azorerna.
    Pussar från mamma <3

  • Sophia Hansson 15 maj 2013 12:08

    Lil'bro!!!
    Just nu sitter jag hemma i min fin fina lägenhet och är sjuk...Har inte så mycket att göra, har precis laddat ner det senaste avsnitten av how i met your mother som kom ut igår så ska titta på det strax tänkte jag. Bäst för dig att du kommer hem som planerat!!!!!! Tycker att du har varit borta alldeles för länge nu din lilla slakis!
    Ska bli jätte kul att ha dig hemma igen, vi har ju en hel del att ta igen om man säger så, känner mig inte hel när jag kommer med råa kommentarer och folk bara tittar på mig..Behöver någon som backar mig ju!!
    Längtar tills på FREDAG :) ses då lillebror!
    Kram

  • Sophia Hansson 15 maj 2013 13:01

    David!!!!!!
    Jag borde ha skrivit här efter jag tittat på det nya avsnittet av how i met your mother för i det här avsnittet fick man se "the Mothers" ansikte!!!!!! I know it was LEDGEN wait for it..DARY!!!!!
    Har redan pratat med pappa och nu har vi bestämt att vi ska ha en how i met your mother afton hemma hos er snart!!
    Hör av dig när du kommit fram till azorerna :)

  • Mikaela Nordansjö 15 maj 2013 14:41

    Hej William! Nu är det inte långt kvar tills du kommer hem, i övermorgon ju!! Jag sitter här hos Embla i Norrtälje i solen och dricker föädersaft och lyssnar på musik! Vi har öppnat här nu hos embla men inte cafét, det har blivit KAOS med värden så det är riksknas. Men vi håller på att sälja utemöbler och porslin och sånt nu. Men eftersom alla jobbar så har vi ingenting att göra så vi planerar midsommar och softar galet. Det är löjligt dött här i jämförelse med stockholm. Men cafét kommet antagligen få öppna och då får Peter Westholm komma hit och fika!!! :D saknar dig jätte mycket William, men i övermorgon ses vi på Arlanda!! Can't wait!!! :D puss å kram! /syrran. Embla hälsar!!!!!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *