På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 221101

HMS Falken

Tja tja bloggen!

Nu när jag skriver detta så har vi förtöjt i Funchal som är Madeiras huvudstad. Vi la till 18.00 och återställde på däck, nu är klockan 21.00 och de flesta har gått ut för att njuta av denna vackra stad med några av dess läckerheter.

I morse lättade vi ankare vid 07.00 lokal tid för att bege oss från Porto Santo till Madeira, som är en sträcka på 50 nm som motsvarar 92 km för er som inte vet det. Första sträckan så kunde vi gå för segel, sista 15 nm så blev vi tvungna att gå på motor, vilket inte är så roligt eftersom vi är här för att segla. På vägen hit såg vi en flock med delfiner som simmade bredvid skutan. Nautikerna fick idag testa på lite av sitt kommande yrke som är att köra båt, vi kastade i en fender som de skulle styra fartyget för att plocka upp fendern efter många om och men var den på skutan igen. Jag har rakat bort all mitt skägg så nu är jag kal som en bebis.

Min vakt slutar snart och då ska jag vidare på nya äventyr och leva loppan i några timmar för att sen jobba imorgon bitti. Imorgon slutar vi efter lunch och babordsvakt har vakt medans styrbordsvakt är lediga och får hitta på saker på dagen. Jag och några till har tänkt leta upp ett ställe där man kan hoppa bungyjump, även att ta oss upp på madeiras högsta berg som är 1 862 m högt, med en gondol.

Med vänlig hälsning

Gabriel Tintin Lundkvist (Gabbe)

Ses i dimman.

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *