Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200319

HMS Gladan

Hej. Här sitter en smått illamående rekryt Björnell och skriver detta blogginlägg. Idag efter lunch så fick vi äntligen kasta loss från Santa Cruz och börja röra oss mot hemlandet. Besättningen är mycket taggad trots småsaker som sjösjuka och hård sjö. Med några tusen sjömil framför oss så känns denna resa enorm, men ändå som någonting som vi klarar av. Att veta att varje sjömil som vi seglar är en sjömil närmre hem är oerhört motiverande och får i alla fall mig att vilja jobba ännu hårdare.

Nu när vi väl är till sjöss så har vi kommit igång med vakterna igen, alltså att en tredjedel av besättningen står vid sina poster och resten sover, äter eller jobbar med annat, sen så roterar det var fjärde timme. Detta är skönt då de ger mer tid för sömn och avslappning. Denna resa kommer vara jobbig och krävande så all vila man får bör man ta vara på. Till alla där hemma så kan jag lova att alla i vi i besättningen jobbar så hårt vi kan för att komma hem så tidigt som möjligt.

/P. S Saknar dig Emme

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

 • Charlotta Björnell 21 mars 2020 10:52

  Hej, härligt att höra ifrån er igen.
  Vi har klart undrat vad som hänt.
  Vi följer er varje dag.
  Stor kram till Jonathan Björnell
  och även alla andra i besättningen.

 • Emelie Johansson 23 mars 2020 19:55

  Skönt att allt går bra ännu, fortsätt segla hemåt så snabbt som möjligt!!
  Ni alla gör ett grymt jobb! Längtar efter dig björnen<3

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *