Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 191102

HMS Gladan

Halloj allihopa på kallare breddgrader! Peter och Sebastian (igen) har fått äran att skriva veckobrev hem till våra nära och kära. Sebastian kan ni läsa om i första utgåvan utgiven 191023 och Peter kan ni läsa om här.

Peter läser som jag mot skeppstekniker och har jobbat på en rad olika fartyg tidigare. Han är från den kära huvudstaden och innehar ett stort intresse för båtar!

Dagarna som gått har vi för full fart framåt med ett hastighetsspann på mellan 1-10 knop. Vi har med andra ord rent av flugit över atlanten. Halva sträckan är nu avklarad och lektionerna har avlöpt varandra samt elevtamp efter elevtamp börjar bli färdig. Skepparna har skrämt upp oss om ett prov på tampar. Detta leder givetvis till att nära på alla ligger sömnlösa om nätterna och rabblar tampar och olika segel vakna medelst sovande.

Under resans gång har vi fått se pippifåglar, delfiner och val! En mycket välkommen syn för många av oss som inte brukar röra oss på så här stora vatten. Även om det är roligt att segla ser vi nog alla fram emot nästa hamnstopp så att vi kan gå i land och se oss om i förhoppningsvis nya platser.

Nästa plats vi ska stanna vid är en liten ö namngiven Porto Santo 44 sjömil utanför Madeira för att sedan åka till det senare nämnda. Dit beräknas vi vara först på måndag.

Vi hälsar allmänt till våra nära och kära där hemma.

Jag (Sebbe) tar tillfället i akt och hälsar ännu en gång till Malin. Nu är det bara 11 dagar kvar i våra mått mätta! Jag hälsar även till lillasyster Sanna som fortfarande sitter i ett kallt och ensligt Luleå och fryser! TPK!

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *