På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Gladan 131208

HMS Falken

DSC_7816

Sekonden, Skepparen och Eleverna planerar färden mot Freeport. FC tjuvlyssnar.

Då har Gladan lämnat Gustavia och St Barth. Det blev ett intensivt besök för besättningen. Mycket regn, vind och dyning gjorde att Gladan fick lämna kajen vid Vanadisplatsen en dag tidigare än planerat. Lördag morgon gick vi ut och ankrade vid inloppet till Gustavia. Under kvällen ökade vindarna till 20m/s och fartyget draggade en bit. Besättningen kallades åter ombord och fick nöjet att ankra om på lördagskvällen. Efter att ha tagit två rev i gaffelfocken, slagit under stormstoren och sjösurrat allt, allt, lättade vi ankar och satte kurs västvart söder om St Martin och mot Freeport.

Ett mer utförligt brev kommer i närtid.

Hälsningar från Glada Gladan

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

3 kommentarer

  • Tommy Nilsson 8 december 2013 23:36

    Så mycket kläder Ni har på Er.
    På min tid var det 40 grader varmt på S:t Bart
    fd Brass

  • Ewa Olsén 9 december 2013 02:05

    Hej Frippe . Så roligt det var att få prata med dig och höra allt gått så bra .
    Efter att stormen Sven svept över oss o Ystad haft över 30 i byarna blir man nu lite nervös när ni har 20 o så påklädda på bilden .
    Jack Sparrow var betydligt mer lättklädd .
    Här har vi julpysslat o granen står o väntar utanför dörren . Pepparkakor o figurgodis , ja använd fantasin o du vet hur de brukar bli !
    Imorse var det minus 8 på morgonrundan . Hu vad kallt . Avslutades med kaffe på Munken. Gott.
    Allt väl här i vinternatten , snön lyser vit på taken o endast mamman är vaken .
    Take care , snart Bahamas i horisonten .
    Kramar

  • Tommy Gustafsson 9 december 2013 11:07

    Hej Peter.. Hoppas allt är väl med dig o alla andra. Synd att ni tappade en dag i Gustavia, men det kanske inte gjorde så mycket. Nya friska. Var till Uppsala igår o Grattade Linus, trevligt ;())
    Du får valla laggen o dra upp till Nikkaloukta när du kommer hem, dom hade -40,7° i morse. Hemma var det -7 - 8° i helgen, så håller alla tummarna för lite skridskoåkning snart. Men du o Lasse kan ju åka redan när ni kommer hem eftersom ni brukar köra på ytspänningen ;()) HaHaHaaaa. Var rädda om er o ha en fortsatt trevlig seglats. Hälsn Farsan.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *